eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Félmillió magyarral is kevesebb lehet - lapszemle

Megegyeztek a 2006-os Kossuth téri tüntetők az igazságügyi tárcával, Orbán Viktor miniszterelnök rohamtempóban igyekszik átverni az Országgyűlésen a költségvetést.

A Magyar Idők szerint a 2006-os gyurcsányi rendőrterror 120 károsultja kaphat kártérítést az Igazságügyi Minisztériummal kötött egyezségük eredményeként – ezt a lap a tüntetők jogi képviseletét ellátó Gaudi-Nagy Tamás honlapján megjelent közlemény alapján írja. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője szerint bírói elfogultság az oka annak, hogy a Kossuth téri rendőrtámadás két másik áldozatának, Fáber Károlynak és Dukán Dánielnek az ügye még nem rendeződött.

A Népszava arról ír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök rohamtempóban igyekszik átverni az Országgyűlésen a 2019-es büdzsét, annak ellenére, hogy gazdasági válságot vár az év második felében. Varju László, a parlament költségvetési bizottságának DK-s elnöke a lapban arra is felhívta a figyelmet, hogy a költségvetési tervezetben nem látszik a strukturális hiány csökkentése.

A Világgazdaság arról számol be, hogy félmillióval kevesebb magyar lehet 2050-re, a népesség fogyása pedig visszafoghatja az inflációt a következő évtizedekben. Az Eurostat adatait idézve a lap közli, hogy a népesség szerkezete is megváltozhat: a munkaképes korú 25-64 éves népesség aránya a mostani 66,8 tized százalékról 57,5 t százalékra csökken, miközben a 65 éves és annál idősebb korosztály aránya 10 százalékponttal nő.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×