eur:
390.82
usd:
359.05
bux:
72902.85
2024. július 19. péntek Emília

Sopron környékén már leszakadt az ég

Szupercella söpört végig a környéken, senki sem sérült meg, de ezerháromszáz fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás.

Fákat, villanyvezetékeket döntött ki és háztetőket rongált meg kedd délután Nagycenk és Pereszteg környékén egy gyorsan átvonuló vihar. A nagycenki Soproni utcában több helyen károkat okozott a vihar a családi házakban, a peresztegi Fő utcában és a hegykői Fő utcában kidőlt fát távolítottak el az úttestről a tűzoltók - mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Folyamatosan érkeznek a bejelentések, a hivatásos tűzoltók mellett önkéntes tűzoltók is segítenek a károk felszámolásban. A viharban senki nem sérült meg - tette hozzá Ruskáné Takács Anita.

A Kisalföld.hu olvasója a 84-es úton készített felvételt, amelyen jól látszik a környéken pusztító vihar.

Fertőszéplakon is jég esett:

Az Időkép előrejelzése szerint a szupercella északnyugaton lépte át a határt, de északkeleten is várhatók zivatarok.

Az esti és éjjeli órákban még inkább beindul a légkör, figyelmeztetés van érvényben az egész országban. Délnyugatról zivatarlánc érkezésére is számítani lehet.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken

Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a BBC-nek adott interjújában elismerte, hogy amerikai elnökké választása esetén nehéz lesz együtt dolgozni Donald Trumppal, de Ukrajna fel van készülve erre. A CNN értesülése szerint Zelenszkij és Trump telefonon fog beszélgetni egymással pénteken. Felvételek szerint kigyulladt a Jekatyerinburgban található Uraltranszmash katonai ipari komplexum, amely az egyetlen olyan vállalkozás Oroszországban, amely önjáró tarackokat gyárt. Olaf Scholz német kancellár azt mondta, szóba sem jöhet, hogy Németország még az ukrán légtérben lőjön le orosz rakétákat, ahogy ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×