eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Egyre nagyobb dugót okoznak a turistabuszok a Hősök terénél

A Műcsarnok melletti autóbusz-parkoló váratlan lezárása miatti kaotikus közlekedési helyzet kezd kialakulni a környéken. Naponta 200-250 turistabusz kénytelen ugyanis a Hősök tere és a Kerepesi út között keringeni.

Naponta mintegy 18.000 buszos turista fordul meg a Hősök tere és a Városliget környékén. A Műcsarnok mellett évtizedek óta jól működő buszparkolót azonban a Liget projekt építési munkálatai miatt lezárták, a turistabuszokat a 2 kilométerre lévő, Népstadion melletti parkolóba száműzték. Azóta naponta 200-250 busz kénytelen a Hősök tere – Koós K. sétány – Dózsa Gy. út – Kerepesi út között keringeni, ami szinte ellehetetleníti a környéken a közlekedést - írta a piacesprofit.hu.

A helyzet rengeteg nehézséget okoz, ezért az autóbuszos személyszállítók képviseletében a NiT Hungary, továbbá a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) és a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIe) egyeztetéseket kezdett a Városliget Zrt. vezérigazgatójával, Dr. Gyorgyevics Benedekkel és munkatársaival.

A portál szerint bár a Dózsa György út Verseny utca – Kerepesi út közötti szakaszon kijelöltek egy 33 férőhelyes buszparkolót, ez közel sem elég a napi 200-250 turistabusz számára.

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary az Olof Palme sétányon jelölne ki hosszabb le- és felszállóhelyeket, ezt a Budapest Közút Forgalomtechnikai Igazgatósága is támogatja. Emellett három új leszállóhelyet jelölnének ki a Hősök tere mentén. Emellett a buszokat a Szabolcs utcába irányítják, ahol ma is lehetőség van az autóbusszal történő parkolásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×