eur:
393.28
usd:
367.37
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Nem helyettesíti az utasbiztosítást az utazási irodák új kötelezettsége

A nyári utazások alkalmával a magyarok fele nem köt utasbiztosítást. Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője az InfoRádióban többek között erről is beszélt.

A becslések alapján minden második magyar köt külföldi utazása előtt utasbiztosítást - közölte Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője, aki szerint - bár ebben a statisztikában benne vannak az egynapos utak is - az ötvenszázalékos arányon sokat lehetne még javítani, akár már a mostani szezonban is.

Az utasbiztosítási piacon komoly verseny van, több mint egy tucat biztosító kínálja a termékeit különböző változatokban és színvonalon. Városnézésre másfajta biztosítást kell kötni, mint mondjuk egy olyan utazásra, ahol extrém sportot szeretne kipróbálni az utas, a kínálatban mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Lambert Gábor azt is elmondta, hogy

a biztosítások megköthetők pár perc alatt online formában, sőt akár banki automatáknál, vagy okostelefonon is.

De nemcsak az utasoknak kell a biztosítással törődniük, hanem az utazásszervezőknek is vannak bizonyos kötelezettségeik.

"Az utazásszervezőknek biztosítást kell kötniük július elseje után arra az esetre, ha csődbe mennének, hogy a külföldön rekedt utasaikat ellássák, illetve hazahozassák.

Ez azonban nem váltja ki a hagyományos utasbiztosítást, semmifajta hagyományos védelmet nem jelent, csak akkor lép életbe, ha az utazásszervező fizetésképtelenné válik

- hangsúlyozta Lambert Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: hat erő is EP-mandátumot szerezhet

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×