eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Hétvégente tízszer annyi magyar kerül bajba

Hétvégente akár tízszer több segélyhívás érkezik a külföldön bajba került magyaroktól, mint más időszakban - közölte a Europ-Assistance biztosító régiós vezetője. Kalmár László szerint van olyan nap, amikor több ezer hívás is beérkezik hozzájuk, főként a szomszédos országok területéről.

Általában a hosszú hétvégékkel összekapcsolódott nemzeti ünnepek a legexponáltabbak: akkor 5-6 ezer hívás is beérkezhet naponta, ami többszöröse a normál heti forgalomnak - mondta az InfoRádiónak Kalmár László, a Europ-Assistance régiós vezetője.

Az ügyfelek különböző problémákkal telefonálnak, különböző égtájakról.

Kisebb-nagyobb balesetek, ficamok, rándulások, a leggyakoribb mozgatórugói a segélyhívásoknak

- tette hozzá.

Segítségnyújtás a világ különböző pontjain

A legtöbb segélyhívás a környező országokból - Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Románia - fut be, de

a világ minden égtájára elmegy a biztosító, ha szükség van rá

- világított rá Kalmár László.

A legtöbb biztosítás az egészségügyi ellátás mellett már a gépjárműbiztosítást is tartalmazza: egy defekt, műszaki meghibásodás, baleset során trélert küldenek a helyszínre - jegyezte meg a régiós vezető.

"Egészségügyi gond lehet különböző fájdalmak kezelése, kisebb baleset utáni lábadozás, de vannak nagyon súlyos esetek is amikor egy infarktus, egy stroke is előfordulhat vagy közlekedési baleset, ami nagyon komoly kórházi kezelést igényel" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×