eur:
394.44
usd:
365.25
bux:
65557.21
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Felállt a Jobbik új országos elnöksége

Egy elnökkel, egy elnökhelyettessel és hat alelnökkel felállt a Jobbik országos elnöksége szombaton Budapesten.

Az ellenzéki párt tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón Jakab Péter szóvivő megerősítette, hogy a küldöttek Sneider Tamást elnöknek, Gyöngyösi Mártont elnökhelyettesnek választották. Előbbi a szavazatok 54, utóbbi 82,7 százalékát kapta.

Az alelnöki tisztséget a következő két évben Bana Tibor, Stummer János, Hegedűs Lorántné, Z. Kárpát Dániel, Apáti István és Volner János tölti be.

A kongresszus újraválasztotta a választmányi elnöki posztra Szabó Gábort.

Sneider Tamás, a párt új elnöke célként fogalmazta meg, hogy a Jobbik szociálisan érzékeny néppárt legyen. Ezt úgy írta le, hogy a társadalmi igazságtalanságokat kívánják orvosolni.

Hangsúlyozta, hogy nem fognak letérni a néppárti irányvonalról, s szerinte színes egyéniségekből álló elnökség jött létre, amely "talán soha nem volt ilyen jó".

Sneider Tamás a feladatok közé sorolta a stratégiaalkotást, továbbá az európai parlamenti és az önkormányzati választásokra készülést. Azt is mondta, a legnagyobb ellenzéki pártként 2022-re még tovább kell erősödniük.

Kérdezték arról, hogy Toroczkai László - aki ugyancsak az elnöki posztra pályázott - arról beszélt, nem voltak egyenlőek a feltételek. Reagálásában a választás tisztaságát hangsúlyozta és úgy vélte: "egy-két kiszólástól eltekintve" mindenki megértette, hogy ez belső ügy.

Korainak nevezte azt a kérdést, hogy mi lesz a Toroczkai László mellett elnökhelyettesi posztra pályázó Dúró Dóra jövője, mint mondta, a következő hetekben értékelik a tisztújítást.

Vona Gábor leköszönt pártelnök szerepét illetően azt mondta, számítanak a tudására és a tanácsaira, mert egy "1 százalékos" pártból "20 százalékos" pártot hozott létre.

Sneider Tamás elmondta továbbá, hogy nem tart pártszakadástól vagy komoly lemorzsolódástól.

Gyöngyösi Márton a kilátásba helyezett retorziókról kapott kérdést. Megerősítette, hogy beszédében utalt arra, a párton belüli fegyelmezettség hagy kívánnivalót maga után. Példaként hozta, hogy voltak kiszivárogtatások a kormánypárti média felé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×