eur:
392.89
usd:
366.59
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Alakul az új Jobbik - lapszemle

Karácsony Gergely a baloldal újjáalakításáról, a bankszövetség elnöke a bankszektor teljesítményének javításáról adott interjút. A lapok az M8-as körgyűrű építéséről és a Jobbik átalakulásáról, valamint a Facebook új nagy dobásáról is írtak.

A Népszavában interjút olvashatnak Karácsony Gergellyel, az MSZP-Párbeszéd korábbi miniszterelnök-jelöltjével. A zuglói polgármester elmondta, hogy szeretné folytatni a baloldal megújítását, amelyet szerinte az önkormányzatoknál kell elkezdeni az építkezést, illetve létre kell hozni egy erős mozgalmat, ami képes összetolni az ellenzéket a Fidesszel szemben, továbbá helyi közösségeket kell építeni. Karácsony Gergely hozzátette: a taktikai szavazás Budapesten a baloldali jelöltek felé vitte a szavazatokat, a kisebb településeken – főleg mivel a baloldalon nem volt egység – a Jobbik felé, ezért nem gondolja, hogy a baloldal örökre eltűnt a kistelepülésekről.

A Magyar Idők információja szerint kezd összeállni Toroczkai László csapata, amennyiben őt választanák a Jobbik elnökévé, miután Dúró Dóra elfogadta a regionális igazgatók felkérését, és vállalná az elnökhelyettesi posztot. Rajta kívül Novák Előd jelezte, újra indul az alelnöki címért. A Jobbik szerdán kezdi kétnapos frakcióülését, ahol a mandátumhoz jutott 26 képviselő feladatairól dönthetnek.

A Nemzeti Sport interjút közöl a Formula-1 elnökével. Chase Carey arról beszélt, hogy tetszett neki a belvárosban rendezett autós fesztivál, a Nagy Futam. A sportág első embere kiemelte, hogy a Formula-1 nagyon népszerű, de fejleszteni kell, hogy még látványosabb és érdekesebb legyen. Chase Carey nagyon örült neki, hogy az első négy futamon három különböző istálló és három különböző pilóta győzött.

A Magyar Bankszövetség elnöke interjút adott a Világgazdaságnak. Patai Mihály szerint az élő hitelpiac a gazdasági növekedés leghatékonyabb támogatója. Hozzátette: az aktív jegybank és a kormány határozott gazdaságpolitikát folytat, amelyhez alkalmazkodni kell. Patai Mihály arról is beszélt, hogy a szektor hosszú távon tíz százalék körüli tőkearányos nyereségre képes, ami szerinte a gazdaság támogatásához kevés, ezért az extra terhek csökkentését és a deregulációt sürgeti, enélkül nehéz felpörgeti a hitelezést a jegybank által elvárt szintre.

A Népszava arról ír, hogy üresen áll az önkormányzati tulajdonú lakások negyede. A lap kiemeli, hogy rohamosan csökken az önkormányzati bérlakások aránya az ezredforduló óta, pedig 1990-ben még a lakott lakások 19 százalékát tették ki. 2001-re arányuk 4 százalék alá esett, majd 2016-ra mindössze 1,3 százalékra zsugorodott, mert az önkormányzatok az elmúlt évtizedekben tömegesen adták el kedvezményes áron a lakásokat a bérlőknek. Az önkormányzati lakásépítés napjainkra pedig szinte teljesen megszűnt.

Elkerüli Budapestet az új körgyűrű – írja a Magyar Idők. A napilap szerint nem csak ígéret volt az M8-as gyorsforgalmi út keleti irányú meghosszabbítása, az állami beruházó már meg is hirdette az M7-es és Dunaújváros, valamint a Dunavecse és Kecskemét közötti szakasz tervezési pályázatát. Ha megvalósul a teljes fejlesztés, az M8-as mintegy az M0-s vonalát ismétli meg 6080 kilométerrel délebbre.

A Portfolio arról közöl cikket, hogy a Facebook saját beépített randialkalmazást készít. Marck Zuckerberg, a legnagyobb közösségi oldal alapítója hangsúlyozta, hogy ezt a tartós párkapcsolatok érdekében fejlesztettük ki, nem a rövid távú megismerkedések céljából.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

Az Airbus gyengébb első negyedévi pénzügyi teljesítményről számolt be. A cég 577 millió eurós korrigált üzemi eredményt ért el, ami 25 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan a bevétel 12,83 milliárd eurót tett ki. Ez elmarad az elemzők által várt 789 millió eurós működési nyereségtől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×