eur:
390.18
usd:
365.62
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Választás után - percről percre

A legfontosabb pénteki események egy helyen.

2018.04.13. 16:38

MSZP: a kormány hagyjon fel az európai közösséget sértő magatartásával!

Az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője arra szólította fel a kormányt, hagyjon fel az európai közösséget sértő magatartásával. Ujhelyi István pénteken Budapesten sajtótájékoztatón az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) készülő különjelentés-tervezetével összefüggésben közölte, a Fidesz a vasárnapi választás után ott folytatja az EU-val való politikai viszonyát, ahol abbahagyta.

A magyar társadalom, a Fideszre szavazó sokaság sem adott felhatalmazást azonban arra Orbán Viktornak, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból - hangoztatta. Az ellenzéki politikus rendkívül súlyosnak ítélte a helyzetet, mondván, ha a mostani eljárás végigmegy, akkor Magyarország a következő két évtizedre elveszíti pozícióit és súlyát az uniós intézményekben.

2018.04.13. 16:32

Dömötör Csaba: az új kormány stabil gazdasági helyzetben kezdheti meg munkáját

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken a közmédiának. Dömötör Csaba hangsúlyozta: az elmúlt években sikerült visszaszerezni az ország gazdasági függetlenségét, és ennek rengeteg pozitív hozadéka van, többek között az, hogy több százezer új munkahely jött létre, 4 százalék körüli mértékben nő a gazdaság, emelkednek a bérek, sikerült megvédeni a nyugdíjakat, miközben a családtámogatások is bővülnek. A friss adatok közül kiemelte, hogy az építőipar 26 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. Ez is mutatja a gazdaság erősödését - magyarázta -, és a gazdaság erősödése azt is jelenti, hogy ezt egyre többen érezhetik a saját életükben.

2018.04.13. 14:29

A Jobbik jövő héten írja ki a tisztújító kongresszust

A Jobbik elnöksége a jövő hét eleji ülésén írja ki a párt tisztújító kongresszusát - közölte Mirkóczki Ádám szóvivő pénteken. A politikus cáfolta, hogy pártszakadás jönne a Jobbikban - ahogy arról a Nézőpont Intézet elemzője péntek reggel beszélt -, és cáfolta azt is, hogy az elnökségben bárki elnöki jogkört kapott volna. Vona Gábor ügyvezető elnökként dolgozik.

2018.04.13. 12:53

Rogán Antal: újabb alkotmánymódosítás jöhet

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint nem a kormányzás folytatására, hanem új kormányzásra készülnek. Rogán Antal arról is beszélt, hogy ismét alkotmánymódosításról tárgyal majd a parlament és a Stop Soros törvény bővítését tervezik.

2018.04.13. 12:53

Ők a legsikeresebb egyéni parlamenti képviselők 1990 óta

A 2018. április 8-i parlamenti választások eredményeként 106 egyéni képviselő jut mandátumhoz. De kik azok a képviselők, akik 1990 óta mindig egyéni országgyűlési mandátumot szereztek? (A 2018. évi választás szavazatainak több mint 98 százalékos feldolgozottsága alapján.)

2018.04.13. 11:34

69 milliónál jár az Együtt gyűjtőakciója

A kampányköltségei visszafizetésére kötelezett Együtt adományakciójában a párt legfrissebb közlése szerint 69 millió forint gyűlt már össze. Összesen 5200 ember utalt különböző összeget az öt megadott számlaszámra, de a teljes adósság csaknem 200 millió forint. Ezért a párt közlése szerint továbbra is várják az adományokat, és a szombati ellenzéki tüntetésen is gyűjtenek majd. Az Együtt 5 elnökségi tagjának kell visszafizetnie 150 millió forintnyi kampánytámogatást.

2018.04.13. 11:01

Nézőpont Intézet: pártszakadás jöhet a Jobbikban

Akár pártszakadás is bekövetkezhet a Jobbikban, ahol a néppártosodást támogató és a radikális eszmékhez visszatérést sürgető erők feszülnek egymásnak - vélekedett a Nézőpont Intézet ügyvezetője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Fodor Csaba szerint "identitásában rendkívül bizonytalan és lélektelen párt képét mutatta" a Jobbik, amely a kampány vége felé ezzel sok, korábban támogatójának számító radikálist bizonytalanított el.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az Egyesült Államok képviselőháza április 20-án hosszas huzavona után megszavazta a 2023 őszén előkészített katonai segélyszállítmányt, amely világ több részébe fog fegyvereket juttatni. A legnagyobb figyelmet egyértelműen az Ukrajnának szánt csomag kapta, viszont emiatt jóval kisebb rivaldafényt kapnak más területek, így az indo-csendes-óceáni térség is. Cikkükben most annak járunk utána, hogy pontosan mire is jut még plusz forrás ezzel Kína közvetlen közelében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×