eur:
395.75
usd:
372.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Jobbik jövő héten írja ki a tisztújító kongresszust

A Jobbik elnöksége a jövő hét eleji ülésén írja ki a párt tisztújító kongresszusát - közölte Mirkóczki Ádám szóvivő pénteken. A politikus cáfolta, hogy az elnökségben bárki elnöki jogkört kapott volna, Vona Gábor ügyvezető elnökként dolgozik.

Lemondás esetén az elnökség, az elnök vagy alelnök mandátuma addig szól, amíg az újat meg nem választják - ismertette a szabályokat.

A szóvivő sajtóhírekre reagálva azt is kijelentette: nincs szó pártszakadásról a Jobbikban.

Az ellenzéki pártban kétévente esedékes a tisztújítás. Az alapszabály szerint bármelyik Jobbik-tag tehet szándéknyilatkozatot az indulásra, hivatalos elnök-jelölt azonban csak az lehet, akit az alapszervezetek legalább 20 százaléka támogat. Az alelnök-jelöltséghez 10 százalékos küszöb van, a tisztséget hatan tölthetik be.

Vona Gábor 2006. november 25. óta töltötte be a Jobbik elnöki tisztségét, lemondási szándékát a vasárnapi országgyűlési választás után jelentette be, másnap pedig azt közölte: nem méreti meg magát a Jobbik tisztújításán és listás parlamenti mandátumát sem veszi át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×