eur:
393.09
usd:
367.17
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Facebook-adatlopás: 32 ezer magyar is érintett

Csak 13 magyar felhasználó telepítette az alkalmazást, de az ismerőseik is veszélyben.

Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal alapítója és elnök-vezérigazgatója szerint több mint kétmilliárd Facebook-profilhoz férhettek hozzá illetéktelenül és a felhasználók tudta és engedélye nélkül. A korábban ismertté váltnál több, vagyis mintegy 87 millió felhasználó személyes adatait oszthatták meg szabálytalanul a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó céggel - közölte a Facebook szerdán.

A 24.hu azt írja, a Facebook becslései szerint 32 067 magyar felhasználó adatához férhetett hozzá az elemzőcég. Mindössze 13 magyar felhasználó telepítette biztosan az adatokat gyűjtő alkalmazást, de mivel az ő ismerőseik adataihoz is hozzáférhetett így a külsős cég, ezért becsülik az összes érintett felhasználó számát több mint 32 ezerre.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×