INFORÁDIÓ 
2021. január 22. péntek
Artúr, Vince

állatkert

fejlesztés

gyerek

Új fejlesztések az Állatkertben

Új fejlesztések az Állatkertben

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota

Tavasz végéig várhatóan megnyílik a Holnemvolt Vár a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A földtörténeti múltat felidéző Pannon Park 2020-ra készülhet el, ezek mellett új garázs és kiszolgáló zóna is épül. Az állatkerti fejlesztésekről Persányi Miklós beszélt.

Az 1990-es évek közepe óta folyamatosan zajlik az Állatkert fejlesztése. E fejlesztések korábban csak az Állatkert klasszikus területét érintették, az elmúlt években azonban e munkálatok fő fókuszába azok a területek kerültek, amelyekkel az intézmény 2014 óta gyarapodott. A több mint hét hektárnyi fejlesztési területen készül a Holnemvolt Vár, a Pannon Park (benne a biodómmal), a Hermina Garázs és az új kiszolgáló zóna.

A Holnemvolt Vár egy állatkerti játszópark, amelynek legfőbb célközönsége 3 és 10 év között kicsi gyerekeket foglalja magában. A Várban több, mint 50 féle állattal lehet találkozni, de ezen kívül van 4 kisebb-nagyobb játszótér, kézművek műhelyek, régi mutatványos játékegyüttes is, amelynek a vezér motívuma a régi műemlék körhinta, ami csodálatosan megújult - emelte ki Persányi Miklós.

"A központi nagy épületet is ki kell emelni, amit Hetedhét palotának hívunk, ahol 3 különböző szinten, 3000 négyzetméter alapterületen több órás programot találhatnak a kisgyerekes családok." A Holnemvolt Vár részben a régi vidámpark részén, másrészt pedig az Állatkert régi gazdasági udvarának a területén valósul meg.

"A Pannon parki fejlesztésnél a hullámvasút az a műemlék játék, ami köré szeretnénk még csoportosítani az Angolpark hajdani műemlék ízű mutatványosságaiból különböző érdekességeket."

A régi faszerkezetű hullámvasút - amely lassan 100 éves lesz - megújítását is tervezik, amikor a Pannon Park a fedett állatkerttel elkészül. Egy új parkolóház is készül, amely képes lesz az Állatkertbe jövő milliós közönség parkolási igényeit kiszolgálni.

A Holnemvolt Vár egy viszonylag kisebb léptékű, 2 milliárd forint feletti beruházás, a Pannon Park építése 33 milliárdos fejlesztés. A park berendezése, a belső terek, az akvárium kialakítása, további mintegy 10 milliárd forintot jelent. Ez a fejlesztés a legnagyobb közönséget tudja szolgálni - tette hozzá Persányi Miklós.

Kapcsolódó hang

Állatkerti fejlesztések
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018