eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gigaüzlet része lehet Magyarország

A kínai napenergia hídjává válhat Magyarország - írja a Portfolio.


A Portfolio arról közöl cikket, hogy nyolcezermilliárd forintos üzletbe kerülhet bele a magyar állam. A portál kiemeli, hogy egy monumentális, 5-8000 kilométer hosszú villamos energia távvezeték kötné össze Európát és Kínát. A projekt célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben kiaknázza az óriási kínai és közép-ázsiai - elsősorban megújuló, tiszta - energia potenciált, így csökkenhet Európa energiafüggősége Oroszországtól.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy eddig 4500 ital- és áruautomatát szerelt fel felügyeleti egységgel a Magyar Posta, ami előfeltétele annak, hogy legkésőbb július 1-jétől rálásson a forgalmukra az adóhivatal. A Magyar Posta mintegy 28 ezer szerződést kötött étel- és italautomata-üzemeltetőkkel.

A Pénzcentrum a budapesti lakáspiacról készített összeállítást. A portál hangsúlyozza, hogy az új építésű lakások átlagos négyzetméterára 731 ezer forint felett jár a fővárosban, és ez még mindig messze van az igazi luxustól, miután egyre nagyobb igény van a drága lakóingatlanokra. A 100 millió forint feletti kategóriában 406 eladó lakás van jelenleg Budapesten, míg az 50 milliónál drágább ingatlanok száma meghaladja a 2200-at.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×