eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Telt ház lesz a szállodákban

Fellendülőben a belföldi turizmus: az előttünk álló idei első hosszú hétvégére már közel telt házat jegyeznek a szállodák országszerte, valamennyi szállástípusra élénk a kereslet. Az előfoglalások alapján húsvétkor telítődnek a hotelek vidéken és a fővárosban egyaránt - írja a Magyar Idők.

Elégedettek a szállodások az elkövetkező hosszú hétvége várható forgalmával: az elmúlt tíz napban megugrott a szobafoglalások száma az egész országban a március 15-e körüli napokra - mondta a lapnak Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A tapasztalatok szerint az első körben a 3-4 csillagos hotelek telítődnek, de a panzióktól a vendégházig valamennyi szálláskategóriában élénk a kereslet, amely ráadásul területi szempontból is arányos: Észak-Magyarországtól a Dél-Dunántúlig egyaránt bővülni látszik a szállodák forgalma.

A korábbi évekhez képest idén újdonság, hogy immár nem kizárólag a wellnesshotelekben töltött pihenés a népszerű, hanem emellett sokan keresik a természetközeli élményeket, a kirándulásra, túrázásra lehetőséget adó környékeket, a nagyvárosok szállásait és azokat a szolgáltatókat, ahol a néphagyományaink, hazai értékeink is megjelennek a nemzeti ünnep kapcsán, illetve a húsvéti időszakban.

"Igaz, az idei még csak a második alkalom, hogy munkaszüneti nap a nagypéntek, annak hatása már érződik a szálláspiacon, ezen a napon érkeznek ugyanis a legtöbben a hotelekbe. Húsvétkor telt házzal számolnak a szolgáltatók, amely kitarthat az iskolai tavaszi szünet teljes ideje alatt" - mondta az elnök.
Hozzátette, hogy a lendület az ünnepek után sem áll meg: április elején beindul itthon a gyógyturizmus, a külföldiek jellemzően a tavasz közepétől folyamatosan érkeznek a magyarországi fürdővárosokba.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×