eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nagy rendőrségi razzia a magyar utakon: több százan buktak le

Nagy rendőrségi razzia a magyar utakon: több százan buktak le

A rendőrök 2018. február 26. és március 4. között 1741 nehéz tehergépkocsit és 251 autóbuszt ellenőriztek - írja a police.hu.

A Tispol Truck & Bus európai szintű ellenőrzésen elsősorban a vezetési és pihenőidőt, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták.

Az egyhetes akcióban a rendőrök az ellenőrzött járművek esetében

384 jogsértést állapítottak meg. 

Azonnali közlekedési korlátozást 12 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 68 esetben, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 55 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 27 esetben kellett intézkedést lefolytatni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során nem merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 20 esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a passzív biztonsági eszközt, illetve 128 jármű esetében a vezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során két esetben a jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt, míg a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt kilenc esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×