eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Durva veszélyre figyelmeztet a magyar rendőrség - ijesztő fotó

Tehergépkocsik ponyvájáról lehulló jégdarabok okozta veszélyre hívja fel a figyelmet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tehergépjárművek tetejéről lezuhanó jégdarabok miatt az elmúlt napokban több anyagi káros és egy személyi sérüléses közlekedési baleset is történt Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A KRESZ előírása szerint a járművezető, mielőtt elindulna a telephelyről, köteles a kormányberendezés, fékberendezés, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító- és fényjelző berendezések állapotát, működését és a hatósági jelzések meglétét ellenőrizni. A Rendkívüli időjárás, havazás, jegesedés esetén indokolt a tehergépkocsik tetejét, ponyváját is szemrevételezni és a vizet, havat, jeget indulás előtt eltávolítani!

Ismételten felhívjuk a járművel közlekedők figyelmet, hogy ponyvás, vagy rakománnyal teli tehergépkocsi mögött haladva még nagyobb követési távolságot tartsanak, hogy legyen idő fékezni és biztonságosan lehúzódni az útpadkára, ha bármilyen váratlan esemény történik!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×