eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Összehívták az Idősek Tanácsát - húsvéti ajándékot kaphatnak a nyugdíjasok

Összehívták az Idősek Tanácsát - húsvéti ajándékot kaphatnak a nyugdíjasok

Húsvét előtt újabb ajándékot kaphatnak az idősek, az elhúzódó tél kiadásaira hivatkozva Erzsébet-utalványt adhat a kormány.

Az információt erősíti, hogy a Népszava értesülései szerint jövő kedden délelőtt 11 órára összehívták az Idősek Tanácsát. A tanács nevében nyilatkozó Kusovszky Imréné azt mondta ugyan, meghívót és várható napirendet nem kaptak, őt is telefonon hívták meg a tanácskozásra, de azt a hírt nem cáfolta, hogy az ülésen részt vesz Orbán Viktor kormányfő is.

A miniszterelnök bejelentést is tehet, mert korábban, 2016 novemberének végén a tanács ülésén jelentette be, hogy az inflációs tervekben szereplő 0,9 százalékos nyugdíjemeléssel szemben 1,6 százalékos következő évi emelésről döntöttek, és ekkor jelentette be azt is, hogy karácsonyra minden nyugdíjas kap 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt. 2017 októberében szintén a tanács tagjai előtt jelentette be Orbán Viktor, hogy először fizetnek nyugdíjprémiumot.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×