eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Jöhetnek a családbarát szülészetek

Jöhetnek a családbarát szülészetek

A kormány tízmilliárd forintot fordít arra, hogy minden szülészetet családbaráttá tegyenek - közölte a család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár hétfőn Komáromban, ahol a város polgármesterével és a térség országgyűlési képviselőjével köszöntötték a település újszülöttjeit és szüleiket.

Novák Katalin hozzátette, a támogatás célja, hogy a szülés élménye pozitív legyen, senki ne érezze magát kiszolgáltatottnak akkor, amikor a gyermekének életet ad. "Célunk, hogy az anyaság előtt álló nők a lehető legnagyobb szakértelemmel és legjobb felszereltséggel találkozzanak minden szülészeten Magyarországon" - mondta az államtitkár.

Molnár Attila (Fidesz-KDNP) polgármester közölte: emelkedik a születések száma Komáromban, már kéthavonta köszöntik a város legifjabb polgárait, a múlt évben csaknem 160 gyermek kapott az önkormányzattól egyszeri, 100 ezer forintos kelengyepénzt.

A polgármester szólt arról is, hogy még az idén felújítják a város bölcsődéjét, az óvodák játszóudvarait, családbarát játszóteret alakítanak ki, valamint új épületbe költözik a családsegítő szolgálat.

Az önkormányzat a családi otthonteremtési programban résztvevőknek kedvezményes telekvásárlási lehetőséget biztosít, a kismamák ingyen utazhatnak a helyi járatokon és a képviselő-testület decemberi döntése alapján Komáromban az első házasságot kötő párok egyszeri, vissza nem térítendő pénzbeli támogatást kapnak - ismertette a polgármester.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×