eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Bevonultatnák a nyugdíjas rendőröket - lapszemle

A Világgazdaság arról ír, hogy bővítenék a munkát vállaló idősek körét: ha a kormány úgy dönt, a nyugdíjas rendőrök és tűzoltók is beléphetnek a nyugdíjas szövetkezetekbe.

A Magyar Idők a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetőjével készített interjút, aki elmondta: a poggyászlopásokat kizárólag a légitársaságok által megbízott cégek alkalmazottai követték el. Török Zoltán dandártábornok szerint a földi kiszolgálószemélyzet üzleti hírnevének is jót tenne, ha a profitból bizonyos összeget vagyonbiztonságra költenének, de akár törvényileg is elvárható volna, hogy magas minőségbiztosításnak feleljenek meg.

A Világgazdaság arról ír, hogy bővítenék a munkát vállaló idősek körét: ha a kormány úgy dönt, a nyugdíjas rendőrök és tűzoltók is beléphetnek a nyugdíjas szövetkezetekbe. Jelenleg 101 ilyen szervezet működik, amelynek célja az idősek munkavállalásának segítése.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: a TAO rendszer bevezetése óta csaknem száz milliárd forint jutott a kosárlabdára. A jelenlegi szezonban 28 milliárd forint támogatási pénzt hagytak jóvá, ebből 13,7 milliárd forintot hívtak le eddig. A játékosok száma 2011 óta megduplázódott, jelenleg 66 ezer kosárlabdázót tartanak nyilván.

A Portfolio cikkéből kiderül: lakásvásárlás esetén milliókat bukhat az, aki nem elég körültekintően jár el, és nem úgy, vagy nem akkor kapja meg a kívánt összeget, amikor azt szeretné. A fizetési ütemezés komoly hatással van például arra, hogy mikor kell értékesítenünk a korábbi ingatlanunkat, illetve mennyi ideig kell megoldanunk a lakhatást máshogyan. De az sem mindegy, hogy a fejlesztő számláján pihen-e a pénzünk, vagy a sajátunkon.

A Világgazdaság arról ír, hogy erős, 6-7 százalékos bevételnövekedést várnak az áruházláncok húsvétkor a sonka, a tojás, a kalács és az édességek iránti kiemelt kereslet miatt. Egyesek mérlegelik a nyitvatartás meghosszabbítását, mások kitartanak a megszokott záróra mellett.

A Pénzcentrum.hu összeállításából kiderül: a március 1-jén forgalomba állított új ezerforintos bankjegyek egy része idővel akár többet is érhet: az alacsony vagy egymást követő sorozatszámú bankókat nem érdemes elkölteni, azok ugyanis később névértékük többszörösét is érhetik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×