eur:
389.59
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gazdag program a nemzeti ünnepen

Március 15-én reggel az Országház előtt kezdődnek a központi rendezvények a zászlófelvonással, délután pedig Orbán Viktor szintén a Kossuth Lajos téren mond beszédét - derült ki a kormany.hu oldalon közzétett ismertetőből.

E szerint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a parlament előtt 9 órakor katonai tiszteletadással vonják fel a nemzeti lobogót, Áder János köztársasági elnök jelenlétében. A zászlófelvonáson közreműködik a honvédség díszegysége és központi zenekara, valamint a lovas díszegység.

A díszünnepséget - a Múzeumkertben kezdett felújítások miatt - idén szintén a Kossuth téren tartják: 14 órakor Orbán Viktor kormányfő mond beszédet.

A nemzeti ünnephez kapcsolódóan számos családi programmal várják az ünneplőket a budai Várban. Lesz térzene a Dísz téren, népzene és tánctanítás a Hadik András szobornál, koncertek és gyerekprogramok a Szentháromság téren, valamint megrendezik a budavári vásári forgatagot.

Az Országos Levéltárban "kalandos időutazás", a vármúzeumban történelmi séta és tárlatvezetés, a Hadtörténeti Intézetben forradalmi forgatag lesz. A Szent István szobornál közlekedésbiztonsági játékokat szerveznek, a Táncsics börtönben "próbatételek és vetélkedők", míg a Várkert Bazárban koncertek és gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

Emellett az "Újra van Budán kutyavásár" című programban magyar vizsla és egyéb magyar kutyafajták örökbefogadására is lesz lehetőség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×