eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Alig fogunk ráismerni az új metróállomásokra?

Alig fogunk ráismerni az új metróállomásokra?

A tervek szerint halad a 3-es metró felújítása az északi szakaszon, főleg az állomások műszaki része újul meg - mondta az InfoRádió kérdésére Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke.

A felújítás alatt lévő megállók arculatával összefüggésben a szakember kiemelte, hogy  más színvilágra, díszítőelemekre, megvilágításra kell számítania az utazóközönségnek, de alapvetően konzervatív lesz a változás.

Bíró Attila hozzátette, hogy

a változás inkább a műszaki tartalomban lesz tetten érhető,

itt elsősorban a liftek megjelenése a fontos, egy kivétellel. A Dózsa György úti megállónál, az oda tervezett ferdepályás liftek kialakításáról még nem döntött a főváros, de a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a múlt héten azt közölte, hogy elfogadhatónak tartja ezt az akadálymentesítést a 3-as metróban.

Bíró Attila kiemelte azt is, hogy a felújított állomásokon lesznek új mozgólépcsők. Továbbá a biztonság szempontjából jelentős, de kevésbé látványos újítás lesz, hogy

az állomásokon és az alagútban is új szellőző rendszer épül ki

és lesznek olyan oltóberendezések, amilyenek a 2-es és a 4-es vonalon is és amelyekkel gyorsan és hatékonyan el lehet oltani a lángokat, ha kigyullad egy kocsi. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×