eur:
394.04
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Katasztrófa fenyeget a nagykörúton

Katasztrófa fenyeget a nagykörúton

Már most is feszítette a menetrend a nagykörúti villamosvonalon, de a pályahibák miatt további lassulás várható, ez pedig még nagyobb zsúfoltsághoz vezet. Ha elkezdődik a 3-as metró középső szakaszának felújítása, tarthatatlanná válhat a helyzet,

29 helyett 33-34 percre növekedett a nagykörúti 4-es 6-os villamos menetideje - olvasható az Indexen. Kelemen Tamás, a Közlekedő Tömeg egyesület alelnöke az InfoRádió kérdésére elmondta, a körúti villamos több utas szállít, mint a MÁV, mégis kevés szó esik arról, hogy milyen állapotban van az infrastruktúrája. A menetidő 15-20 százalékkal megnőtt, mert számos helyen a 50 helyett csak 20 kilométer/órás sebességgel haladhatnak a villamosok.

"Gyakorlatilag nincs másra idejük már a vezetőknek a végállomásokon, mint hogy átmenjenek az egyik vezetőfülkéből a másikba. Ha tovább romlik a pálya állapota, akkor már erre sem lesz kellő idő. Súlyos késések jönnek, amely már az utasokat is érinti, hiszen nő a zsúfoltság a szerelvényeken" - mondta a legkomolyabb következményről Kelemen Tamás.

További probléma, hogy a rossz minőségű pályán zajosabban közlekedik a villamos, már több lakossági bejelentés is volt, mert nem tudnak aludni sem a környéken lakók az éjszaka is járó villamos zajától. 

A 3-as metró középső szakaszának lezárásakor a 4-6-os lenne az egyik legalkalmasabb pótlóeszköz. Ha a pálya megfelelő állapotban lenne és a villamosok tartanák a menetrendet, akkor kellő kapacitást lehetne biztosítani ahhoz, hogy a buszokkal együtt segítse a metrópótlást. 

"Csak az elmúlt egy évben tíz helyen vezettek be sebességkorlátozást a nagykörúti vonalon, ebből négyet a múlt hónapban. Gyors ütemben romlik a helyzet. A BKV már két előkészítette a pályafelújítási terveket, a főváros pénzt is csoportosított át a Baross utca és az Oktogon közötti szakaszra. Most végre kiírják a közbeszerzést, de ez sem old meg mindent, mert a Corvin-negyed és a Boráros tér közötti szakasz is súlyosan leromlott állapotban van" - mondta az alelnök, és hozzátette, nyílt levélben kérték Tarlós István főpolgármestertől, hogy intézkedjen, hogy minél hamarabb lezáruljanak ezek a közbeszerzések, és utasítsa a BKV-t arra, hogy tervezze meg a további szakaszok felújítását. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×