eur:
393.78
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bíróság elé áll Bróker Marcsi

Jövő hétfőn kezdődik a Szolnoki Törvényszéken a Kun-Mediátor-ügyként ismertté vált büntetőper.

Havi négy-öt tárgyalási napot terveznek, az elsőfokú ítélet 2018 őszén várható. A Bróker Marcsi néven elhíresült karcagi Dobrai Sándorné a vád szerint 768 embernek több mint tízmilliárd forint kárt okozott. A vádiratban 767-rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, kétrendbeli sikkasztás, ötrendbeli számvitel rendjének megsértése, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység szerepel - írta a Magyar Idők.

Bróker Marcsinak 2015 tavaszán veszett nyoma, miután a Kun-Mediá­tor becsődölt; a cég végzetét a 2015 február­ja és áprilisa között sorra bedőlő brókercégek okozhatták. Egymás után vált fizetésképtelenné a Hungária Értékpapír Zrt., a Buda-Cash Brókerház Zrt., a Quaestor-csoport, majd a Kun-Mediátor. Dobrai Sándornét nemzetközi körözés alapján 2016. december 7-én fogták el a belize-i hatóságok, amelyek később kiadták hazánknak.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×