eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Friss fejlemény a szexuális erőszakkal gyanúsított mentők ügyében

Friss fejlemény a szexuális erőszakkal gyanúsított mentők ügyében

Kész a mindent eldöntő szakértői vélemény az erőszakkal gyanúsított mentők ügyében.

Elkészült az erőszakkal vádolt mentők ügyében az a szakvélemény, amely a mentőautón lévő DNS nyomokat vizsgálta - értesült a Blikk. A lap úgy tudja, a szakértői vélemény eredménye nem támasztja alá, hogy a két mentős elkövette volna, amivel gyanúsítják.

A védelem szerint ez a szakértői vélemény döntő jelentőségű és pontot tehet az egy éve húzódó ügy végére.

- Véleményem szerint ezek után már nem történhet más, mint, hogy a két gyanúsított ellen megszüntetik az eljárást - mondta a Blikknek Féja András ügyvéd, az egyik gyanúsított védője.

Várakozás

A fél évvel ezelőtt elindított, úgynevezett hemogenetikai vizsgálatra várunk még mindig, ezért akadt meg a nyomozás – közölte néhány hete a Magyar Idők kérdésére Finta Eszter, a mentőápolók ügyvédje.

A vélelmezett bűncselekmény óta tíz hónap telt el, és annak ellenére, hogy a vádhatóság már az eljárás kezdetekor megtehette volna, hogy szakértő kirendeléséről dönt, fél évet vártak az igazságügyi DNS-tesztre, most pedig újabb négy hónap telt várakozással – kifogásolta a védő.

Korábban a lakhelyelhagyási tilalmat is megszüntette a bíróság annak a két mentősnek az ügyében, akit egy 17 éves lány szexuális zaklatással vádolt meg.

Áprilisban szembesítették az áldozatot az állítólagos molesztálóival, és érdekes fordulatot hozott a találkozás.

Finta Eszter ügyvéd akkor azt nyilatkozta: a mentők számára az is kedvező fejlemény, hogy végre megtörtént a szembesítés a lánnyal, aki a jogi képviselő szerint összevissza beszélt a mentősök előtt.

Korábban az orvosi vizsgálat semmilyen nyomot nem talált a lányon, ami szexuális erőszakra utalt volna.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×