eur:
388.66
usd:
360.55
bux:
68561.82
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egyre több a külföldi hallgató - lapszemle

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: négy megyében, összesen 34 helyszínen tartottak házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói az Országos Roma Önkormányzat irodáiban. A Világgazdaság Szigetvári Józseffel, a Szállás.hu ügyvezetőjével készített interjút, aki szerint Magyarországon már nagyon fejlett a digitális fogyasztói kultúra.

A Magyar Hírlap arról ír, hogy csaknem nyolcezer fővel nőtt a külföldi hallgatók száma a magyar felsőoktatási intézményekben öt év alatt. Az Oktatási Hivatal adatai szerint a legtöbben a Debreceni Egyetemen, a Semmelweis Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen tanulnak, a legnépszerűbbek pedig az általános, a fogorvos és az állatorvos képzés.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: négy megyében, összesen 34 helyszínen tartottak házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói az Országos Roma Önkormányzat irodáiban. A költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozó hatóság emberei mindegyik helyszínen iratokat foglaltak le. Az Országos Roma Önkormányzat a 2011-2016 közötti időszakra 930 millió forintos adósságot halmozott fel. A Híd a munka világába program 1,6 milliárd forintos adósságából ugyanakkor a kormány tavaly elengedett1,3 milliárd forintot.

A Magyar Idők Szájer József nyílt levelét közli, aki reagál Steven Lukes New York-i professzor Magyarország elleni kritikáira. A néppárti európai parlamenti képviselő egyebek mellett a magyar igazságszolgáltatás és a média szabályozását ért kritikákra reagál, hangsúlyozva: ezen jogszabályok kiállták az uniós vitákat, a kért módosítások után Brüsszel is elfogadta azokat.

A Magyar Idők cikke szerint minden korábbinál erősebb belföldi utasforgalom várható az év végi ünnepi időszakban Magyarországon, becslések szerint a tavalyinál 10-15 százalékkal több vendégéjszakát értékesíthetnek a hotelek. A lap úgy tudja: vannak szállodák, ahol már most telt ház van december végére.

A Világgazdaság Szigetvári Józseffel, a Szállás.hu ügyvezetőjével készített interjút, aki szerint Magyarországon már nagyon fejlett a digitális fogyasztói kultúra, az emberek 90 százaléka már online keres információkat a szállásfoglaláshoz. A többi azonban már a szállodákon múlik – hangsúlyozta a szakember.

A Magyar Nemzet írása szerint elkezdődött a Malév Ground Holding Zrt. elleni felszámolási eljárás. A repülőgépek ferihegyi kiszolgálását ellátó állami társaság hétfőn még arról adott ki közleményt, hogy anyagi helyzete stabil, annak ellenére, hogy az elmúlt években 2,8 milliárd forintos tartozást halmozott fel.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú szint alatt a forint

Kulcsfontosságú szint alatt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre erősödésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest a reggeli enyhe gyengülés után. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×