eur:
394.39
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Tarlós István keményen reagál a Római-parttal kapcsolatos III. kerületi javaslatra

Tarlós István keményen reagál a Római-parttal kapcsolatos III. kerületi javaslatra

Egy-két hónap alatt készülhet el a szakértői vélemény a Római-parti védmű nyomvonalának III. kerület által javasolt változatáról - közölte a főpolgármester.

Tarlós István az Inforádió Aréna című műsorában ugyanakkor úgy vélte, hogy a parti telkek kerítésének mentén csak akkor lenne értelme felépíteni a mobilgátat, ha ezt a változatot a civilek elfogadnák.

Szerinte a 3. kerület javaslata a tiltakozók szempontjából nem jelent változást, ezért a főpolgármester azt kommunikációs trükknek tartja.

Hangsúlyozta: ez a változat is parti védmű lenne, csak körülbelül nyolc méterrel feljebb, és 3 milliárddal drágában, mint az eddigi tervben szerepelt. Ez a változat 80 ingatlant, 300 tulajdonost érintene, az ő telkükből vennének el körülbelül tíz métert a mobilgáthoz - mondta Tarlós István.

A főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a III. kerület képviselő-testület és Bús Balázs (Fidesz-KDNP) polgármester akciója és azt követő kommunikáció teljesen érthetetlen.

Tarlós István azt mondta: ez nemcsak barátságtalan, de inkorrekt is a többi 16 kerületi fideszes polgármesterrel és a főpolgármesterrel szemben.

Felidézte: a Fővárosi Közgyűlésben támogatták Bús Balázsnak a tanulmánytervre vonatkozó javaslatát, továbbá az óbudai polgármester sem támogatta a Lányi András író, filozófus által készíttetett, a római-parti tervezett védmű part menti változatát ellenző javaslatot, és megszavazta, hogy a Nánási út-Királyok útja és a Duna-part közötti hetvenhektáros területet meg kell védeni.

Tarlós István elmondta azt is, csak akkor van annak értelme, hogy a parton egy drágább védművet építsenek magánterületeken, ha a civilek ezt a változatot elfogadják.

Az óbudai képviselő-testületi határozatot követő vasárnapi tüntetésen kiderült, "szó nincs róla", hogy a civilek ezt elfogadnák. A vita tárgya továbbra is az, hogy a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon vagy a parton épüljön védmű - tette hozzá.

Tarlós István megjegyezte azt is, hogy a III. kerület éppúgy elutasította a Nánási út-Királyok útja nyomvonalát, mint a főváros.

A főpolgármester kifejtette: a kerítések nyomvonalában haladó védmű ugyanúgy parti lenne, mint a Dunához hat-nyolc méterrel közelebbi. Mindkettő megvédené a Nánási út-Királyok útja és a Duna-part közötti hetvenhektáros területet.

A kerítések nyomvonalában haladó védmű sokkal drágább lenne, magántelkeken vezetne, és a tulajdonosok a kártalanítás mértékén "bármeddig elpereskedhetnek" - mondta Tarlós István, rámutatva: ez a védmű a számítások szerint több mint 3 milliárd forinttal kerülne többe, mint amelyet hat méterrel lejjebb megterveztek.

A főpolgármester közölte, várhatóan egy-két hónapon belül elkészül a tanulmányterv.

A teljes Arénát meghallgathatja, illetve megnézheti, ha ide kattint.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×