eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lezuhant a csecsemő, felelnie kell az anyának

A Fővárosi Főügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot az ellen a nő ellen, akinek öthónapos gyermeke egy galériáról zuhant le.

A vádirat szerint a 20 éves édesanya egy VIII. kerületi önkormányzati lakásban élt együtt a 2016 márciusában született gyermekével, és még több hozzátartozójával együtt. A vádlott nő egyedül nevelte és gondozta a sértettet, a gyermek apja nem élt velük. A lakásban a nő és gyermeke lakrésze a konyha felett kialakított, a padlótól 2,6 méter magasságban lévő galérián volt, amelynek volt egy több mint 1 méter széles és 50 cm mély fedetlen nyílása - közölte a fővárosi főügyészség.

A galérián - az említett nyílástól több méteres biztonságos távolságban - volt a gyermeknek egy ráccsal ellátott kiságya, és a védőnő többször fel is hívta a vádlott figyelmét arra, hogy a kisfiút tartsa a számára biztonságos gyermekágyban. Az anya ennek ellenére a gyermekét rendszeresen maga mellett altatta a rés közvetlen közelében lévő matracon.

A vádlott 2016. augusztus 11-én este etetés miatt a sértettet kivette a gyermekágyból, majd nem tette őt vissza, hanem maga mellé fektette a matracra, annak a nyílás közelében lévő részére. Amikor a vádlott később elaludt, a gyermek mintegy 2,6 métert zuhanva a matracról a résen keresztül leesett a konyha kövezetére.

A vádlott és a lakásban tartózkodók rögtön felébredtek és azonnal kihívták a mentőket, akik a gyermeket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A Fővárosi Főügyészség az anyát gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×