eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A Havannától Jamaicáig a parlamentben

A Havannától Jamaicáig a parlamentben

Ezen a héten csak hétfőn tart ülést az Országgyűlés, ám szavazások nem várhatók.

11 órától, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik az Országgyűlés ülése, amit az előre benyújtott-, valamint az azonnali kérdések követnek. Az eddig benyújtott kérdések alapján szóba kerül egyebek mellett

  • a határon túli magyar közösségek érdekeinek védelme,
  • a Havanna lakótelep panellakásainak felújítása,
  • a vasúti fejlesztések üteme, illetve
  • a paksi atomerőmű kibervédelme, továbbá
  • szocialista felvetésre a nemzeti bank elnökének meg kell indokolnia, hogy mit kerestek a jegybank munkatársai Jamaicában.

Bár ez a hét hagyományosan a parlament munkarendjében a bizottsági munka terepe, mivel még csak most indult az őszi ülésszak, nincs túl sok előterjesztés a Ház előtt, így nem is tart ülést a héten az összes bizottság.

Kedden a Mezőgazdasági bizottság meghallgatja Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert az elmúlt éves tevékenységéről, a Gazdasági bizottság pedig a nyugdíjas szövetkezetek bejegyzésének illetékmentességére benyújtott előterjesztés részletes vitáját tűzte napirendre, míg a Fenntartható fejlődés bizottsága kihelyezett ülést tart a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban, amelyen Jelen és jövő a Tisza mentén címmel tájékoztató-sorozatot hallgat meg a testület a folyó környezetének lehetséges jövőjéről.

Szerdán azonban már csak a Népjóléti bizottság tart ülést, amelyen a nyugdíjbiztosítási főigazgatóság államkincstárba olvasztásához szükséges törvénymódosításokat vitatják meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×