eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Roszatom veheti birtokba a Pécs-Pogány repülőteret - lapszemle

A jövő év végéig hozzávetőleg 2500 új háztartási méretű kiserőmű létesülhet az országban. akár egymillió repülőgépet is kezelhet a hazai – valamint a koszovói – légtérben az év végéig a HungaroControl.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Roszatom veheti bérbe a pécsi repülőteret. A lap értesülései alapján a kormány várhatóan megmenti az önkormányzati konszolidáció ellenére újabb 7,5 milliárd forintos működési hiányt felhalmozó pécsi önkormányzatot, ám cserébe bevásárol a megyeszékhelyen. A legnagyobb tétel a tranzakciók közül a Pécs-Pogány repülőteret működtető cég felvásárlása lehet, majd a repteret nyomban bérbe is adnák a Paks II-t építő Roszatomnak.

Harmincháromezer új bútorral kezdődik ez a tanév, ami egy ötszáz milliós beszerzés eredménye – mondta Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke a Magyar Időknek adott interjúban, majd arról is beszélt, hogy fel kell emelni egy jó, minőségi szintre az eddig kevésbé támogatott iskolákat is. Elmondása szerint az idei tanév stabilan indult, az iskolák felkészülten várták a diákokat, ahol pedig tanárhiány volt, ott rövid távon, túlórával, áttanítással lehetett ezt orvosolni.

A Napi.hu-n arról olvashatnak, hogy megépült az Óbudai Egyetem 4G laborja, így a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán működő Híradástechnika Intézet hallgatói már a gyakorlatban is végezhetnek méréseket a teszthálózaton. Bővebben a témáról a portálon olvashatnak.

A jövő év végéig hozzávetőleg 2500 új háztartási méretű kiserőmű létesülhet az országban, mert most szerelik fel azokat a napelemes rendszereket, amelyek telepítésére a tavaszi kérelmezési hullám során szereztek engedélyt – mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Napelem, Napkollektor szövetség elnöke. Kiss Ernő aláhúzta, hogy ha a kormány támogatni kívánná a napenergia-szektort, akkor adókedvezményeket kellene biztosítania a napelemek telepítőinek.

A Magyar Idők szerint akár egymillió repülőgépet is kezelhet a hazai – valamint a koszovói – légtérben az év végéig a HungaroControl. Mint Szepessy Kornél, a szervezet vezetője a lapnak nyilatkozta: idén csúcsot döntött a légi forgalom. Július 30-án például egy napon 4187 gépet segítettek célba a szakemberek.

A portfolio.hu arról ír, hogy egyesülne a legnagyobb olasz bank, az UniCredit az egyik legnagyobb német pénzintézettel, a Commerzbankkal. A Reuters értesülései alapján az UniCredit már kapcsolatba lépett a német kormánnyal a fúzió ügyében, a német állam pedig korábban kifejezte már, hogy nem akarja megtartani hosszútávon a Commerzbankban, a válság nyomán szerzett 15 százalékos részesedését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×