eur:
393.75
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Részegen vezettek a magyar fiatalok - ez lett a vége

Részegen vezettek a magyar fiatalok - ez lett a vége

Egy budapesti tréningen megtudták a srácok, milyen részegen vezetni. Elkészült egy-két sms is vezetés közben. Borzalmas volt a kettős látás, és a mobilhasználat egyaránt, de senki nem bánta meg.

Remek tréninggel járja a világot a Ford, erre érdemes költeni a központ euróit és dollárjait. A 18 és 26 év közötti fiatalok között a vezető halálozási ok a járművezetés – ebből a szomorú tényből született 2003-ban még az Egyesült Államokban a márka Driving Skills for Life nevű programja, amely megismerteti a jelentkező fiatalokat az ittas, drogos vezetés veszélyei mellett a helyes vészfékezéssel, a megcsúszó hátsó kerekek mellett a jármű kontrollálásával, de még egy Mustang is várja a hátsókerék-hajtás iránt érdeklődőket - írja a vezess.hu.

Másfél évtizede a világ minden sarkába elviszi programját a Ford, idén első alkalommal jött el Magyarországra az autógyártó csapata. Kibérelték az egyik fővárosi bevásárlóközpont melletti parkolót, több száz bójával kialakítottak néhány pályát, felhúztak féltucat sátrat, és instruktorok irányítása mellett beültették a fiatalokat a nyúzásra váró szegény Fiestákba.

Részegen vezettek a magyar fiatalok - ez lett a vége

A provokatívnak szánt nyitókérdés a friss jogsisok felé így hangzott: „A fiúk vagy a lányok halnak meg többen a huszonévesek közül közlekedési balesetben?”

81 százalékban fiúk – így a helyes válasz, majd az instruktorok vezetője újabb gyomrost vitt be az uraknak. Tapasztalatai szerint a mellette különböző gyakorlatokat végzők közül rendre a lányok az ügyesebbek. Koncentráltabbak, óvatosabbak, kevésbé jellemző rájuk az ész nélkül belevágni mentalitás.

Miután ezt megemésztették a srácok, lehetett választani programot, több nagy részre oszlott a placc. A legközelebbi hozzátartozónk elérhetősége, vércsoportunk megadása, és az autóból sérülteket kivágó team készenlétbe helyezése után a megjelentek négy csoportra oszlottak.

Az ittasságot és bódultságot speciális szemüveggel és a testre erősített súlyokkal imitálták. Így felszerelve természetesen nem autót vezettek a fiatalok, hanem labdát kellett célba rúgni.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×