eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Meghátrált a kormány a tervezett Galvani-hídnál

Meghátrált a kormány a tervezett Galvani-hídnál

A lakossági tiltakozások nyomán elvetette a kormány, hogy az épülő fővárosi Galvani-híd pesti folytatása Ferencváros és Kispest között, a Határ úttal párhuzamosan, az ottani Kiserdőben haladjon. Új, környezetbarát terveket kell kidolgozni.

„Most végeztünk Fürjes Balázs kormánybiztos által összehívott megbeszélésen. A Határ úttal kapcsolatos eddigi terveket elvetették” – írta ki Facebook-oldalára Gajda Péter. Kispest MSZP-s polgármestere posztja szerint a NIF Zrt. – amelyet a beruházással egy tavalyi kormányhatározat bízott meg – fél évet kapott egy új, környezetbarát elképzelés kidolgozására.

A zoom.hu szerint az egyes kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa, Fürjes Balázs, akit a fejlesztési miniszterrel együtt megbízott a kormány a tervpályázat lebonyolításával, a zártkörű egyeztetésre az érintett polgármestereket hívta meg. A lap szerint az úthálózat terveinek elbírálásával megbízott tervzsűri az előzetes programmal ellentétben szerdán már nem is tárgyalja a FŐMTERV Zrt. által irányított konzorcium javaslatát.

A tervezés tavasz óta folyt, és abban az irányban haladt, hogy a Galvani-hidakhoz kapcsolódó, 2×2 sávos úthálózat egy része a mostani Határ út mellett, a IX. és a XIX. kerület határán, a Kiserdő Kispest felőli szélén vezessen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×