INFORÁDIÓ 
2021. január 22. péntek
Artúr, Vince

galvani híd

kispest

ferencváros

kiserdő

gajda péter

fürjes balázs

Meghátrált a kormány a tervezett Galvani-hídnál

Meghátrált a kormány a tervezett Galvani-hídnál

InfoRádió

A lakossági tiltakozások nyomán elvetette a kormány, hogy az épülő fővárosi Galvani-híd pesti folytatása Ferencváros és Kispest között, a Határ úttal párhuzamosan, az ottani Kiserdőben haladjon. Új, környezetbarát terveket kell kidolgozni.

„Most végeztünk Fürjes Balázs kormánybiztos által összehívott megbeszélésen. A Határ úttal kapcsolatos eddigi terveket elvetették” – írta ki Facebook-oldalára Gajda Péter. Kispest MSZP-s polgármestere posztja szerint a NIF Zrt. – amelyet a beruházással egy tavalyi kormányhatározat bízott meg – fél évet kapott egy új, környezetbarát elképzelés kidolgozására.

A zoom.hu szerint az egyes kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa, Fürjes Balázs, akit a fejlesztési miniszterrel együtt megbízott a kormány a tervpályázat lebonyolításával, a zártkörű egyeztetésre az érintett polgármestereket hívta meg. A lap szerint az úthálózat terveinek elbírálásával megbízott tervzsűri az előzetes programmal ellentétben szerdán már nem is tárgyalja a FŐMTERV Zrt. által irányított konzorcium javaslatát.

A tervezés tavasz óta folyt, és abban az irányban haladt, hogy a Galvani-hidakhoz kapcsolódó, 2×2 sávos úthálózat egy része a mostani Határ út mellett, a IX. és a XIX. kerület határán, a Kiserdő Kispest felőli szélén vezessen.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018