eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Medvék Magyarországon: legyenek nagyon óvatosak - fotó

Medvék Magyarországon: legyenek nagyon óvatosak - fotó

Ismét medve van az Aggteleki Nemzeti Park környékén!

Az utóbbi időszakban több alkalommal kerültek elő barna medve (Ursus actos) esetleges jelenlétére utaló gyanús nyomok az Aggteleki Nemzeti Park térségében, de ezekből akkor nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani, hogy valóban medvétől származnak (elmosódott széttaposott lábnyomok).

Néhány nappal korábban azonban jelzés érkezett, hogy Kánó településhatárában medvenyomokat láttak - olvasható az Aggteleki Nemzeti Park honlapján.

Medvék Magyarországon: legyenek nagyon óvatosak - fotó

Az ANPI munkatársai átvizsgálták az érintett terültet, és sikerült több egyértelmű nyomot találni, és rögzíteni. A nyomok alapján 2 példány, - egy anyamedve és egy bocs - járja a vidéket.

A barna medve az utóbbi években egyre gyakrabban tűnik fel az északi határ környékén hazánkban, ezért mindenképp érdemes egy kicsit többet tudni róluk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×