INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

különóra

magántanár

tanévkezdés

iskola

sport

Salamon Eszter: Épelméjű szülő a lehető legkevesebb pluszterhet pakolja a gyerekre

Salamon Eszter: Épelméjű szülő a lehető legkevesebb pluszterhet pakolja a gyerekre

Infostart / InfoRádió

Pár ezer forinttól sok tízezerig költhetnek a szülők a gyermek különóráira, más kérdés, hogy megéri-e az egyébként is leterhelt fiatalnak további elfoglaltságokat szervezni - tette fel a kérdést az InfoRádiónak az Európai Szülők Magyarországi Egyesületének elnökségi tagja.

Budapesten és az egyetemi városokban több a lehetőség, viszont egy kis településen szinte lehetetlen magántanárt találni – mondta az Európai Szülők Magyarországi Egyesületének elnökségi tagja. Salamon Eszter jelezte, az árak között hatalmas különbségek lehetnek,

az óránkénti 1500 forinttól tízezerig is terjedhetnek.

A szülők általában mások ajánlásai alapján választanak – fűzte hozzá.

„Az ár lehet lutri is. Ha valaki ragaszkodik egy magas színvonalon oktató, vagy magát annak tartó magántanárhoz, az lehet nagyon drága is. A nyelvoktatás árai általában drágábbak, főleg a kifejezetten nyelvvizsgára felkészítő magántanárok, de lehet olyan nyelvtanfolyamot találni, amelyek szintén kiválóan felkészítenek.”

Salamon Eszter megjegyezte,

ha a gyerekek komolyan vennék az iskolai nyelvoktatást, meg lehetne tanulni a nyelvet.

Az óraszám elegendő hozzá.

„A magyar gyerekek ugyanúgy megtanulhatnak angolul, ahogy a norvégok vagy a svédek. Az ugyan hatalmas előny, hogy Nyugat- és Észak-Európában nem szinkronizálják a filmeket, sorozatokat a tévében.”

A sportlehetőségek szintén függnek a lakóhelytől, iskolai szervezés nem jellemző – mondta az Európai Szülők Magyarországi Egyesületének elnökségi tagja. Salamon Eszter hozzátette, a sportegyesületek részben az önkormányzatok jóindulatán múlóan kínálnak olcsón vagy drágán sportolási lehetőséget.

„Ha heti kétszeri edzést havi tíz-tizenöt ezer forintból meg tud úszni a szülő, az jónak számít.

A legnagyobb probléma, hogy Magyarországon nincs tömegsport, ha egy gyerek elkezd sportolni, csak akkor tudja huzamosabb ideig csinálni, ha versenyzővé válik.”

Salamon Eszter kiemelte, egy sikersportág űzése igazán nagy kiadást igényelhet, mert az egyesületek olyan szegények, hogy a szülőknek kell fizetniük a versenyekre utazást és a felszerelést is.

Az Európai Szülők Magyarországi Egyesületének elnökségi tagja szerint a családtól függ, mennyit költ magántanárra. A legtöbb gyereknek szüksége van valamilyen sportolási lehetőségre, van olyan szülő, aki semmit nem költ erre, más havi 10-20 ezer forintot áldoz rá, és vannak, akik, „mint az őrültek” mindenféle különórákra járatják a gyerekeiket, akár több tízezer forintért – fogalmazott Salamon Eszter.

Salamon Eszter: Épelméjű szülő a lehető legkevesebb pluszterhet pakolja a gyerekre

„A mai magyar iskolarendszerben épelméjű szülő a lehető legkevesebb pluszterhet pakolja a gyerekére.

Az elsősök is körülbelül ötven órát töltenek egy héten iskolai feladatokkal, ez Finnországban csupán tizenhat óra. Gimnáziumban ez a terhelés simán 60 óra fölé megy, miközben a szülő 38 órát dolgozik.”

Kapcsolódó hang

"Épelméjű szülő a lehető legkevesebbet pluszterhet pakolja a gyerekre"
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018