eur:
388.7
usd:
361.65
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Meglepően sokan nem nyaralnak

A 30–59 éves magyarok 80 százaléka az elmúlt három évben legalább egyszer volt nyaralni. Ellenben minden ötödik magyar állítja, hogy az elmúlt három évben, főként anyagi okok miatt nem tudott elutazni sehova. Akinek mégis sikerül kimozdulnia, azok körében változatlanul a strandolás a legnépszerűbb program - írja a Magyar Idők.

A magyarok 20 százaléka az elmúlt három évben egyszer sem tudott elmenni nyaralni, 39 százalékuk pedig valószínűleg idén sem utazik sehova pihenni – idézi a Magyar Idők a K&H biztos jövő indexét.

A legfőbb indok a pénzhiány,

71 százalékuk ezzel magyarázta a kimaradt utazásokat. A második helyen az időhiány végzett, amely az utazók 17 százalékánál volt a legfőbb indoka annak, hogy idén valószínűleg vagy biztosan nem fognak elmenni nyaralni, míg 16 százalékuk nem nyaralásra használja fel a megtakarított pénzét. Akinek lehetősége van elutazni, leginkább szűk családi körben nyaral. Mindössze 12 százalék mondta azt, hogy gyakran pihen baráti körben, gyerek nélkül, egyedül pedig mindössze 4 százalék kapcsolódik ki.

A pihenést szolgáló nyaralás ellenére

a megkérdezettek mindössze 4 százaléka állította azt, hogy sikerült valóban kipihennie magát.

A 30–59 éves magyarok többsége, 80 százaléka az elmúlt három évben legalább egyszer volt nyaralni külföldön vagy belföldön. A 30–39 évesek körében magasabb, 88 százalékos volt az arány, míg az 50–59 éveseknek csak a 69 százaléka mondhatta el ezt magáról.

A legnépszerűbb program a vakáció alatt továbbra is a strandolás. A városnézés, valamint a kirándulás az utazók 65 és 56 százalékát érdekli, az utóbbi a budapestieket, az előbbi pedig inkább a gyermekteleneket és a budapestieket. A wellness-szolgáltatások az utazók felének az érdeklődését keltik fel, a fesztiválok idejére 31 százalék szervezi a szabadságát.

Az utazók többsége, 60 százaléka a szállásfoglalást saját maga intézi az interneten keresztül. A 30 éves korosztály és a magas jövedelemmel rendelkezők körében az átlagosnál magasabb, 67, illetve 66 százalékos volt azoknak az aránya, akik az online csatornák segítségével saját maguknak foglaltak szállást. Az utazási irodák segítségét csak az érintettek 15 százaléka veszi igénybe - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×