eur:
393.71
usd:
368.78
bux:
65994.38
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kulcsár Attila szabadul

Kiengedik a börtönből Kulcsár Attilát. A férfi öt hetet töltött börtönben, most kedvezményekkel szabadulhat.

A K& H Equities egykori brókerét többrendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt jogerősen öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság. A Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, tanácsa még márciusban ítéletével tovább enyhítette a korábban kiszabott hat év hat hónap szabadságvesztésről szóló ítéletét.

A bíróság az ügy többi vádlottjának büntetését is enyhítette. Az ítélőtábla figyelembe vette az eljárás rendkívüli hosszú idejét, és azt, hogy az ügy vádlottja, Kulcsár Attila megtérítette a károkozást. A férfivel szemben az eljárás 14 évig tartott.

A brókerbotrány 2003-ban kezdődött. Az ügyészség szerint 1998 és 2003 között a K&H Bank brókercégénél dolgozó férfi rendkívül magas hozamokat ígérve, offshore cégeken keresztül jogosulatlanul forgatta az ügyfelek, köztük egyes állami vállalatok, önkormányzatok pénzét. A vádhatóság szerint az elkövetési érték 23 milliárd forint, a kár 8 milliárd. Az ügynek 18 vádlottja volt. A férfi öt héttel ezelőtt kezdte meg büntetését az egyik fővárosi büntetésvégrehajtási intézményben.

A Magyar Idők szerint jövő héten pedig már szabadlábra kerülhet. Ezt az információt megerősítette az InfoRádiónak a férfi ügyvédje is.

Úgy tudjuk, hogy Kulcsár Attila kedvezményeket kapott jó magaviselete miatt, valamint a bíróság azt is figyelembe vette, hogy a férfi nyolc évig állt kényszerintézkedés hatálya alatt.

Kulcsár Attilának a bíróság döntése szerint néhány hónapot kellett volna börtönben tölteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×