eur:
394.25
usd:
365
bux:
65619.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Már nem is gyors és nem is olcsó a készház-építés - lapszemle

Megdobta a kész házak árát a munkabérek emelkedése és az alapanyagok drágulása - számol be a Magyar Idők.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdasági hivatala a katonák jobb munkakörülményeinek eléréséhez április és június között 26 szerződést kötött, összesen több mint egymilliárd forint értékben. Ezek közt szerepel például a Petőfi Laktanya gyakorlópályának műfüvessé alakítása, vagy éppen brit gyakorlóruhák beszerzése.

A Magyar Idők arról ír, hogy az Europol képeslapot írt egy keresett magyar bűnözőnek, Kosztadinovszki Viktor Miklósnak, aki 2014 óta 15 éves börtönbüntetése elől menekül. Az európai rendőrség, amely a kontinens legkeresettebb bűnözőinek írt virtuális üdvözlőlapot, ezzel az akcióval is a körözésekre szeretné felhívni a figyelmet.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: bezár a Csodák Palotája a budatétényi Campona bevásárlóközpontban, ahonnan szeptemberben Óbudára költözik, az ottani Playbar alatti területre. A két különböző profil egyesülésével a tervek szerint Európa legnagyobb tudományos szórakozóközpontja jön létre a Kolosy térhez közeli üzletközpontban.

A Világgazdaság cikkéből kiderül: a kukoricának és a napraforgónak túl későn érkezett a vasárnapi és hétfői eső. Bár megakadályozta a további a károkat, a múlt heti forróság rontott a termésátlagon. A hőség Európa más tájain is nagy károkat okozott a növénytermesztésben, így a magyar termelők azt remélik, hogy lehet némi áremelkedés a gabonapiacon.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bár erős forgalom volt jellemző júliusban a magyarországi ingatlanpiacon, a budapesti belvárosban mégis mérséklődött a kereslet. A lap által megkérdezett szakértő szerint ennek oka, hogy a következő időszakban új jogi szabályozás bevezetése várható a rövid távú lakáskiadás piacán. Hozzátette: a külső kerületekben és Pest megyében ugyanakkor különösen erős volt a piaci forgalom.

A Magyar Idők összeállításából kiderül: jelentősen megnőtt a kész házak ára a munkabérek emelkedése és az alapanyagok drágulása miatt. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége könnyűszerkezet-építő tagozatának elnöke, Kárpáti József a lapnak elmondta: a cégeknek bőven van munkájuk, a legtöbb vállalkozás egy éven belül már nem is tud új megrendelést elvállalni. A tagozat szerint a külföldön dolgozók közül egyre többen fontolgatják a hazatérést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×