eur:
385.95
usd:
354.7
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Hogy kerülnek állatkák az ételeinkbe? - lapszemle

A Magyar Nemzet a Belügyminisztérium által jegyzett, hétfőn benyújtott salátatörvény-tervezetet idézi, amikor azt írja: jóval alaposabban kívánja megfigyelni a jövőben a magyar állam a polgárait. A Portfolio szerint várhatóan hónapokon belül piacra dobja minden idők legdrágább és legnagyszerűbb iPhone-ját az Apple.

A Magyar Nemzet a Belügyminisztérium által jegyzett, hétfőn benyújtott salátatörvény-tervezetet idézi, amikor azt írja: jóval alaposabban kívánja megfigyelni a jövőben a magyar állam a polgárait. Többek közt változtatnának a polgárok személyi adatairól szóló törvényen, így a jövőben központi helyen lehetne tárolni az egyes szervek által készített kép- és hangfelvételeket. Ez azt jelenti, hogy bizonyos szervek által készített felvételeket őriznék meg. Ilyenek például: a rendőrség, a közterület-felügyelet, a személyszállítási szolgáltató, a közút kezelője, illetve az útdíj ellenőrzésre jogosult szervezetek. Bár a tárhelyszolgáltató a rögzített felvételek tartalmát nem ismerheti meg, egyes szervezetek jogosultak onnan adatot igényelni.

A Magyar Időknek a kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos azt mondta, hogy tilos lett volna a tartósan fennmaradó, hasznos és hiánypótló fejlesztések megvalósításának lehetősége nélkül, öncélúan, csak a vizes világbajnokságért belevágni az esemény megrendezésébe. Fürjes Balázs szerint a teljesen felújított uszodákat és a Margitszigetet már most, a korszerűsített Dagály strandfürdőt a következő szezonban vehetik használatba a budapestiek. Elkezdődik az ideiglenes építmények elbontása is. Ezekből semmi sem megy kárba: az elemeket a Hungexpo területére szállítják, ahol P+R parkolóház épül.

A Világgazdaság szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. a budapesti Szár-hegy és Várhegy közötti kötélhíd engedélyezési és tendertervének elkészítésére vonatkozó közbeszerzési pályázatot írt ki. A beruházás tervezett költsége nem szerepel a felhívásban, de az kiderül, hogy az európai uniós forrásból megvalósuló beruházásban a függőhíd tervezett hossza körülbelül hétszáz méter.

A Portfolio szerint várhatóan hónapokon belül piacra dobja minden idők legdrágább és legnagyszerűbb iPhone-ját az Apple, de addig még lehet pár gyenge pillanata a cégnek. Ma este teszi közzé második negyedéves eredményeit az Apple és az elemzők szerint a jelen értékesítéseinek nem segítenek az új telefonnal kapcsolatos felfokozott várakozások.

A napi.hu összeállításában arról olvashatnak, hogy hiába kerül több százezer forintba a részvétel, az idei Anna-bált múlt szombaton rekordszámú résztvevővel tartották meg. Sokkal inkább a hagyományok ápolásáról szól a füredi esemény, mint a gazdagok villantásáról. Vannak, akik egész életükben gyűjtenek a részvételre, miattuk sem lesz drágább az idei bál.

A Pénzcentrum a nagy élelmiszeripari trükkről ír, avagy hogy kerülnek állatkák az ételeinkbe? Jellemzően az alacsony árfekvésű, mindenki számára megengedhető élelmiszereknél fordulhat elő, hogy egy drágább összetevő helyett egy kevésbé drágát használnak fel, hogy a fogyasztói árat kedvezőbben tudják tartani – állítja az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ). Ennek egyik különleges példája a kármin, ami egy természetes forrásból (bíbortetűből) előállított, elterjedt élelmiszerszínezék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×