eur:
393.56
usd:
368.64
bux:
65832.7
2024. április 23. kedd Béla

Viszik a külföldiek a magyar ingatlanokat - lapszemle

Barcza György: a keleti nyitás fontos a gazdaságpolitika és az adósságkezelés szempontjából. Elkészült a digitális világtérkép.

A Magyar Idők azt írja, hogy tavaly a külföldiek közül a német, a román, a kínai és a szlovák állampolgárok vásárolták a legtöbb lakóingatlant Magyarországon. A kínaiak, az oroszok, az izraeliek és az amerikaiak főként befektetési céllal vesznek drága budapesti lakásokat, a nyugat-európai vásárlók viszont inkább saját célra megfelelő ingatlanokat keresnek a Balatonnál és más vidéki helyszíneken – olvasható a lapban.

A Magyar Nemzet India budapesti nagykövetével közöl interjút. Rahul Chhabra szerint India és Kína határkonfliktusa a világ egyik legnagyobb ingatlanvitája, de a szemben álló felek negyven éve nem lőttek. A diplomata úgy véli, Pakisztán pénzzel támogatja és kiképzi a terroristákat, akiket aztán Kasmírban vetnek be. A nagykövet mesélt a lapnak az indiai-magyar kapcsolatokról, a nők elleni erőszakról, a kasztrendszerről és a klímavédelemről is. Indiát a világ legnagyobb demokráciájának nevezte, amely nem foglalkozik az állampolgárok vallásával vagy származásával.

A Világgazdaság riportere az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójával beszélgetett. Barcza György szerint a keleti nyitás fontos része a gazdaság politikának és az adósságkezelésnek is. Ebbe beletartozik a kínai kötvénypiacon való megjelenés is – tette hozzá a vezérigazgató.

A Portfolión az olvasható, hogy elkészült a digitális világtérkép, és azt bizonyítja, hogy a világ elképesztő mértékben digitalizálódik. Ma már több embernek van hozzáférése mobilhoz, mint WC-hez, és több mobilkapcsolat létezik, mint amennyi ember él a földön. Magyarország a még éppenhogy fejlett, de lassú ütemben digitalizálódó országok között van.

A Napi.hu szerint súrlódik Európa két illiberális hatalma. A tagadhatatlan ideológiai hasonlóság ellenére nem felhőtlen Oroszország és Törökország viszonya. A Gazprom eladja török vállalati részesedéseit, mert zavarja az ankarai kormány önkényes beavatkozása a gazdaságba – olvasható a portálon.

A Pénzcentrum azoknak ad tanácsokat, akik a kutyájukkal mennek nyaralni. Erre már sok szálláson van lehetőség, de mindenhol megkérik az árát – figyelmeztet a cikk szerzője, aki utánajárt az úgynevezett kutyapanziók költségének is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×