eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Tarlós vizsgálatot rendelt el a BKK ügyében - hírösszefoglaló

Tagja marad a Nemzetközi Úszó Szövetség nyolctagú végrehajtó bizottságának Gyárfás Tamás. Vizsgálatot rendelt el a főpolgármester a BKK online értékesítési rendszerének bevezetésekor kialakult helyzet tisztázására. Nemzetközi összefogással segít a júniusi viharok károsultjainak a Magyar Vöröskereszt. A nap legfontosabb hírei július 23-án.

Tagja marad a Nemzetközi Úszó Szövetség nyolctagú végrehajtó bizottságának Gyárfás Tamás. A magyar sportdiplomata a FINA alelnöki pozícióját nem tarthatta meg, mert az európai kontinens alelnöke automatikusan a szombati elnökválasztáson vesztes olasz Paolo Barelli lett, de a mostani felkérés alapján így is a szervezet legszűkebb vezető testületében folytathatja munkáját 2021-ig. Gyárfás Tamás az InfoRádiónak elmondta: a funkció nemcsak neki, hanem a magyar sportirányítás szempontjából is kiemelten fontos.

Magyarország eddig sikeresen vizsgázott a vizes világbajnokságon - jelentette ki a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója. Szántó Éva elmondta: a versenyeket, több mint 180 ezer néző tekintette meg a helyszínen, rendkívül népszerű volt a szinkronúszók városligeti helyszíne, de a vízilabda-mérkőzések is csaknem telt ház előtt zajlottak. Az úszók előfutamait már több mint tízezren szurkolták végig.

Vizsgálatot rendelt el a Budapesti Közlekedési Központ online értékesítési rendszerének bevezetésekor kialakult helyzet tisztázására Tarlós István főpolgármester. Dabóczy Kálmán, a közlekedési cég vezérigazgatója a szükséges információk átadására szólította fel a rendszert kifejlesztő és üzemeltető T-Systems vezetőjét. Kaszás Zoltán vezérigazgató jelezte: a vállalat együttműködik a vizsgálatban. A Demokratikus Koalíció szerint a BKK-nak a hibák elhárításáig le kellene állítania elektronikus jegy- és bérletvásárlási rendszerét. Az LMP a BKK vezérigazgatójának menesztését követeli.

A különböző külső veszélyekkel szembeni félelmeket vizsgálta a Vasárnapi Hírek megbízásából készült kutatásában a Publicus Intézet. A válaszadók leginkább egy nagy nemzetközi kibertámadás, érkező járvány és egy nagylétszámú menekültáradat bekövetkeztét látják valós veszélynek. Többen gondolják úgy, hogy a magyarok külföldre vándorlása nagyobb probléma, mint a menekültek érkezése. A válaszadók háromnegyede szerint túl sok a hirdetés Soros Györggyel kapcsolatban, és majdnem ennyien gondolják azt is, hogy ez pénzkidobás.

Nemzetközi összefogással segít a júniusi viharok károsultjainak a Magyar Vöröskereszt. Nagy Gábor, a szervezet főigazgató-helyettese az M1-en közölte: a héten érkezett meg 24 millió forint a Nemzetközi Vöröskereszt katasztrófasegélyezési alapjából. A júliusi viharok 230 házat rongáltak meg. Több mint 1.300 károsult van főleg Északkelet- és Közép-Magyarországon.

Megjelent az első egységes csomagolású cigaretta a dohányboltokban Magyarországon. Az új márka csomagolásán már nincsenek védjegyek, grafikai szimbólumok és képi megjelenítések. A jogszabályváltozás elegendő időt ad a régi csomagolású dohánytermékek kivezetésére.

Teherautókat és autóbuszokat ellenőriz a jövő héten a rendőrség. A hatóságok elsősorban a vezetési és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, valamint a beutazás, belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják. Az ellenőrzés kiterjed az embercsempészetre, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, továbbá a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére is.

Dél-Korea végzett az első helyen az 58. nemzetközi matematikai olimpián. A megmérettetésen 111 ország 600 résztvevője vett részt. A magyar csapat két arany-, egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett és összesítésben a 22. lett.

Horvátországban vélhetően aknák robbantak fel egy erdőtűz miatt. A hatóságok összesen 34 detonációt jegyeztek fel. A tűz Montenegróból terjedt át Dubrovnik közelében olyan horvát területre, amely a kilencvenes években dúló délszláv háború egyik frontvonala volt. A horvát hatóságok úgy tudták, hogy a terület már mentes az aknáktól.

Venezuelában kétnapos sztrájkot szervez a jövő hétre az ellenzék. A Demokratikus Unió nevű ellenzéki pártszövetség szerdára és csütörtökre tervezi az akciót. Hétfőn és pénteken tiltakozó menet lesz. Az ellenzék célja, hogy megakadályozza a Nicolas Maduro elnök által kezdeményezett alkotmányozó nemzetgyűlési választást.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali összehívását kérte Franciaország, Svédország és Egyiptom az izraeli-palesztin konfliktus miatt. A Reuters hírügynökség úgy tudja: a testület hétfőn ül össze az ügyben. A helyzet a jeruzsálemi Mecsetek terénél bevezetett új biztonsági előírások miatt éleződött ki. A héten palesztin tüntetők csaptak össze izraeli rendőrökkel, több ember megsebesült.

Japán északi részén 25 ezer embernek kellett elhagynia otthonát a heves esőzések utáni áradások miatt. Számos folyó kilépett medréből, több mint száz épületet öntött el az ár, amely vasút vonalakat is megrongált. A viharokban eddig 25-en haltak meg.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×