eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kizártak egy fontos politikust az MSZP-ből

Kizárta az MSZP Móricz Eszter XV. kerületi önkormányzati képviselőt - számolt be a Magyar Idők.

Első fokon, nem jogerősen határozat született a kizárásomról a párt központjában, az Országos Egyeztető Tanácsban, másodfokon az etikai egyeztetőbizottságban folytatódik az ügyem – mondta a Magyar Időknek Móricz Eszter. Ő volt az, aki MSZP-s helyi politikusként tavaly októberben kiállt a kvótanépszavazás kapcsán a kormány álláspontja mellett.

A XV. kerületi szocialista politikus szerint kizárásában Lamperth Mónika jegyző keze is benne van, aki Hajdu László DK-s polgármestert irányítja, és teljesen rátelepedett a kerületi hivatalra, hogy előkészítse a terepet volt főnökének, Gyurcsány Ferencnek.

Móricz Eszter úgy látja: ehhez őt félre kellett állítani, és az időzítés sem véletlen, mert ha kizárás, eljárás van ellene, akkor nem jelölhető, nem jöhet szóba a neve, hogy Budapest 12-es számú választókerületének szocialista jelöltje lehessen a 2018-as országgyűlési választáson.

Móricz Eszter szerint az MSZP és a DK közti, folyamatosan tagadott együttműködés valós.

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt mondja, hogy Gyurcsány Ferenccel nem kívánnak összefogni a 2018-as országgyűlési választáson, a gyakorlatban azonban Budapesten mindenki helyezkedik, és a szocialisták közül többen is úgy gondolják, hogy csak a DK-val együtt lehet sikert elérni a fővárosban – mondta.

Hozzátette: a baloldal augusztusban szeretné a jövő tavasszal induló 106 egyéni jelöltet bemutatni, a hírek szerint a XV. kerületet a DK-nak ígérték oda.

A Magyar Idők információi szerint Gyurcsány Ferenc először a XIII. kerületben próbálkozott az egyéni képviselő-jelöltség megszerzésével, de Tóth József szocialista polgármester kategorikusan nemet mondott. A XV. kerületben korábban Vadai Ágnes DK-s politikus jelölti ambícióiról lehetett hallani, de mivel a pártelnök számításait keresztülhúzták az angyalföldi szocialisták, Gyurcsány Ferenc Rákospalotán kaphat esélyt.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×