INFORÁDIÓ 
2018. július 18. szerda
Frigyes
adathalászatüzenetalkalmazásmobiltelefonotp bank
Mindenki figyeljen: ne dőljenek be ennek a profi csalásnak!

Mindenki figyeljen: ne dőljenek be ennek a profi csalásnak!

InfoRádió

Profinak tűnő szöveget küldenek csalók az OTP Bank nevében, amely nyomatékosan felhívja a felhasználói figyelmét, hogy ne kattintsanak a linkre, ne telepítsenek alkalmazást.

Adathalász leveleket küldenek ismeretlenek az OTP Bank nevében. A küldemények egyik veszélye abban rejlik, hogy a szövege hivatalosnak tűnik.

A bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az alkalmazást ne töltsék le telefonjukra, ne adjanak meg adatokat a megnyíló felületen. Az OTP Bank csak megbízható, hivatalos mobil alkalmazás áruházakban teszi közé az alkalmazásait. Az ügyfelek adatainak védelme, biztonsága érdekében kérik, hogy senki ne kattintson a felhívásban szereplő linkre.

A bank közzétette a felhívás szövegét is:

"Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Magyarország Zrt. Felügyeleti Bizottság kérésére, adatkezelési és adatvédelmi okokból szükséges mobileszközének regisztrációja a rendszerünkben, mivel a telefonszolgáltatók részéről úgynevezett biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM kártyájukat és Ön helyett a támadó kapja meg az utaláshoz tartozó SMS kódot, ezzel az Ön tranzakciói illetéktelenek kezekbe juthatnak, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket. FIGYELEM A LINKET CSAK TELEFONRÓL TUDJA MEGNYITNI! A Folytatáshoz Kattintson IDE Üdvözlettel: OTP Bank Magyarország"

A csalók épp a biztonsági figyelmeztetéshez hasonlító szöveggel próbálják az ügyfelek adatait megszerezni, ám a szöveg nem az OTP Bank által hivatalosan kiadott tájékoztatás. A bank figyelmeztet, hogy senki ne reagáljon az ehhez hasonló megkeresésekre. Ha valaki nem biztos abban, hogy kitől kapta a szöveget, segítséget kérhet az OTP Bank ügyfélszolgálatán a (+36 1/20/30/70) 3 666 666 telefonszámon.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH