eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kudarcosnak tűnik a lakásfelújítási támogatás - lapszemle

A Jobbikot ajánlja a stáb a DK helyett Botkának. Versenyre hívja az áramellátókat a Nemzeti Közművek Zrt.

A Magyar Idők szerint Botka László nemrég összeállt liberális tanácsadói stábja azt ajánlja az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, hogy helyi szinten inkább a Jobbikkal kellene együttműködnie a szocialistáknak, mint a Demokratikus Koalícióval. A pártvezetés jelentős része elfogadhatatlannak tartja az ötletet és Gyurcsány Ferencet tekinti szövetségesének.

A Magyar Nemzet Szakemberhiány az építészeknél címmel közöl összeállítást. A lapnak nyilatkozó Vági Bence szerint van olyan iroda, amelyik fél éve keres három embert, de egyszerűen nem talál. A fiatal szakember mellett hasonlóan látja a helyzetet Földes László Ybl-díjas építész is. Utóbbi azt mondja, aki hazajön külföldről, az komolyabb szakmai szereplővé tud válni.

A Világgazdaság arról ír, hogy a közelgő nagyforgalmú budapesti rendezvények miatt nehezebb lesz a fővárosban közlekedni, és valószínűleg a taxira is várni kell legalább 10-05 percet. A taxisok ma egyeztetnek a vizes világbajnokságot bonyolító BP2017 Nonprofit Kft-vel arról, miként közelíthetik meg a helyszíneket.

A Világgazdaságnak adott interjúban Kóbor György elnök-vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy a Démász megszerzése után már nem akvizícióval vagy ügyfelek átvételével, hanem versenyhelyzet teremtésével kíván új pozíciókat szerezni az NKM Nemzeti Közművek Zrt. A vezető szerint a versenyt a riválisokénál jobb szolgáltatásokkal, új termékek és szolgáltatások, illetve azok kapcsolásának bevezetésével hozná létre az évi 550 milliárd forint forgalmú NKM, amely már magáénak mondhatja az egyetemes gázszolgáltatást, és keresi a szinergiákat a távhőszektorban is.

A Magyar Nemzet szerint alig érdeklődnek a lakásfelújítási támogatás iránt. A lap azt írja, túl bonyolult a pályázat, ezért kétséges a 115 milliárd forintos energia-korszerűsítési program sikere. A korszerűsítés árát a családoknak kell megelőlegeznie, az állam csak a számla ellenében és utólag fizet.

A Portfolioból megtudhatják, három tanyafejlesztési pályázat jelent meg összesen 807 millió forintos keretösszeggel, melyet központi költségvetésből finanszíroznak. A támogatást az alföldi tanyás térségben található települési önkormányzatok, önkormányzati társulások, egyházi jogi személyek, civil szervezetek, nonprofit szervezetek, magánszemélyek, őstermelők vagy egyéni vállalkozók igényelhetnek augusztus 7-től. Az állami pénzt települési és térségi fejlesztésekre, tanyagazdaságok fejlesztésére, illetve a tanyák lakóépületének felújítására lehet felhasználni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×