eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gyurcsány: az MSZP még erőt gyűjt

Gyurcsány: az MSZP még erőt gyűjt

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint az ellenzéki oldal általa demokratikusnak tartott szereplőinek meg kell állapodniuk a kormányváltás érdekében, ez akár október 23-ra meg is valósulhat. Gyurcsány Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, hogy az MSZP megkerülhetetlen a választási sikerhez.

Továbbra is megállapodást sürget a baloldali ellenzéki pártok között a Demokratikus Koalíció elnöke a jövő évi parlamenti választásokra. Gyurcsány Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a 106 egyéni választókerületben meg kellene egyezniük az MSZP, a DK, az Együtt, a Párbeszéd és a Moma politikusainak.

A volt kormányfő azt szeretné, ha

akár holnap elkezdődnének az egyeztetések,

de úgy látja, az MSZP még erőt gyűjt, hogy egy tárgyaláson azt mutathassa, neki sokkal több támogatója van.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte, a Fidesznek nincs 35 százalékosnál érdemben nagyobb támogatottsága, és ehhez hasonló eredményt a baloldali együttműködés is el tudná érni. A Jobbikot is érdemi erőnek tartja, támogatottságát pedig 15-20 százalékosra tette.

A DK elnöke szerint

az MSZP megkerülhetetlen a választási sikerhez,

ezért mindenképp szükséges a támogatása.

„Azzal a Botka Lászlóval értek egyet, aki januárban azt mondta, hogy azonnal meg kell állapodni. Most július van, és nagy eséllyel nyáron nem lesz megállapodás” - emelte ki.

Gyurcsány Ferenc emlékeztetett arra, hogy a szocialisták két határidőről beszélnek. Molnár Gyula pártelnök október 23-át mondta, mivel az egy szimbolikus pillanat, míg Botka László miniszterelnök-jelölt szerint az sem baj, ha januárban történik meg. Hozzátette: technikailag jövő áprilisban is létrejöhet az egyezség, de baj lenne, ha így történne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×