eur:
394.29
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Folytatódik az iskolagyümölcs-program

Folytatódik az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-program a következő tanévben is, a kormány 2017-ben összességében 3,2 milliárd forintot fordít arra, hogy a program révén egészséges táplálkozásra ösztönözze a diákokat - írta a Magyar Hírlap a Klebelsberg Központ tájékoztatására hivatkozva.

A cikk szerint a 2017/2018-as tanévben a tankerületi központok 1759 iskolájában 444 200 tanuló kap heti négy alkalommal egészséges és tápláló gyümölcsöt, zöldséget, továbbá olyan százszázalékos gyümölcslevet, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszereket.

A minimum számot nem határozza meg a Földművelésügyi Minisztérium vonatkozó rendelete, ugyanakkor a szolgáltatók pályázatának elbírálása attól is függ, ki hány alkalommal és mekkora mennyiségben vállalja a szállítást.

"A pályázatok értékelésénél hangsúlyos szempont a helyi beszerzés" - válaszolta a lap érdeklődésére a Klebelsberg Központ, hozzátéve: a visszajelzések alapján a kezdeményezés fogadtatása az iskolák és a gyermekek körében egyaránt rendkívül pozitív.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×