eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szükség esetén ők segítenek a nyaralóknak

Szükség esetén ők segítenek a nyaralóknak

Pénteken indul a balatoni elsősegélynyújtó szolgálat; a Magyar Vöröskereszt önkéntesei tavaly életet is mentettek. A Balaton-parton pihenő, szabadságukat töltő emberek számára is fontos, de azoknak a fiataloknak is, akik jobbá szeretnék tenni a világot – mondta az InfoRádiónak Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Június 30-tól augusztus 20-ig 300 önkéntes lesz jelen a Balaton parton – 12 település 18 strandján – és délelőtt 10 órától este 6-ig elsősegélynyújtó ügyeletet biztosít – közölte Kardos István.

A főigazgató elmondta, hogy a program azért is nagyon fontos, mert azok a fiatalok, akik elkötelezettek az elsősegélynyújtásért, aktívan is szerepet vállalhatnak, segítőként bekapcsolódhatnak abba.

Emellett pedig egy közösségépítő program is ez: az ország különböző pontjairól érkező önkénteseknek a Balaton partján közös programjaik is vannak – folytatta.

Tavaly közel 3000 esetben történt ellátás, Balatonmáriafürdőn pedig volt egy újraélesztés, amikor életet is mentettek a fiatalok,

amiért életmentő érdemérmet kaptak a Magyar Vöröskereszttől - mondta Kardos István.

Szükség esetén ők segítenek a nyaralóknak

„Azt gondolom, hogy ha már egy életet sikerül megmenteni, akkor ennek a szolgálatnak a szükségessége megkérdőjelezhetetlen. De a számosságot tekintve a 3000 ellátás is soknak mondható ahhoz, hogy bizton állíthassam, szükség van az ilyenfajta szolgálatokra” - fogalmazott a vezető.

„A Balaton-parton pihenő, szabadságukat töltő emberek számára is fontos, de azoknak a fiataloknak is, akik jobbá szeretnék tenni a világot”

- véli a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×