eur:
395.72
usd:
368.65
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
A legfontosabb tanács most a türelem! Gigadugóra készüljön, aki hétvégén indul útnak

A legfontosabb tanács most a türelem! Gigadugóra készüljön, aki hétvégén indul útnak

Várhatóan ezen a hétvégén is hatalmas forgalomra és akár torlódásokra kell számítani az autópályákon. A legnagyobb forgalom - ahogy nyáron lenni szokott - ma délután is az M7-esen várható.

Míg hétköznap inkább az M1-esen a legnagyobb a forgalom az autópályák közül, a nyári hétvégéken, péntek délután 4 és este 8 óra között, illetve szombat délelőtt az M7-esen alakulnak ki esetleges torlódások – mondta az InfoRádiónak Kemenesi Judit, az Útinform munkatársa.

"Biztos kerülőút sajnos nincs, mert ilyenkor a 7-es főút nagyon gyorsan beáll, de ha nagy baj van, akkor az M1-es autópálya-Bicske-811-es főút-Székesfehérvár útvonal, vagy az M6-os autópálya-Pusztaszabolcs-Velence útvonal jó lehet még. Ez utóbbit én már többször kipróbáltam, elég jól működik" - ajánlotta az Útinform munkatársa.

"Ha már kerülőutat keresünk, akkor a tesztek és a személyes tapasztalatok is azt mutatják, hogy

hagyatkozhatunk a Waze, vagy Magyarországon elterjedt neve szerint a "Vaze", illetve éppen a Google Maps navigációs szolgálatatásaira"

- közölte Karner Miklós, Az Autó című lap szakújságírója.

"Ez például egy ilyen klasszikus balatoni M7-es dugós szakaszon nagyon ügyesen tud kerülni. Tehát ha nagy tömeg megy az M7-esre, sok bejelentés érkezik erről, akkor a rendszer tud másik utat ajánlani a forgalom alapján" - tette hozzá.

Egy nagyobb utazás előtt egyébként a navigációs szoftver mellett számos dolgot kell ellenőrizni magán a gépjárművön – húzta alá az InfoRádió megkeresésére a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ vezetéstechnikai alosztályának vezetője, Hoffer Zsolt.

"Fontos, hogy a világító berendezések, a hűtőberendezések, és ha klímás a járművünk, akkor a klímaberendezés jól működjön és tiszta legyen

- ez utóbbi az egészség szempontjából feltétlenül fontos. A fékrendszernek is rendben kell lennie, és természetesen a gumiabroncsra kell még az egyik legnagyobb hangsúlyt fektetni utazásaink során" - hangsúlyozta a szakember.

Ilyenkor a nyári időszakban egyébként valamivel több baleset történik, ezért

a rendőrség több türelmet és figyelmet kér az autósoktól

– mondta Kiss Csaba, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára.

"A nagy meleg a vezetésben is meglátszódhat, meghosszabbíthatja a reakció-időt, tompulhat a figyelem, hamarabb lesz fáradt a járművezető. Nagyon sok esetben ez vészhelyzet kialakulásához vezethet" - hívta fel a figyelmet.

Ennek elkerüléséhez Kiss Csaba azt tanácsolta, hogy mindig legyen innivaló az autóban és pihenjenek gyakran a sofőrök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×