INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

nyaralás

üdülés

okoseszköz

mobiltelefon

Készítse fel a kütyüit a nyaralásra!

Készítse fel a kütyüit a nyaralásra!

Infostart

Az okostelefonokat, táblagépeket is fel kell készíteni a külföldi nyaralásra - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a rendőrség.

Készítse fel a kütyüit a nyaralásra!

Mentsük le azokat az adatokat, amelyek fölöslegesek az utazáshoz, például ha olyan fájlok vannak rajta, amelyek a munkánkhoz kapcsolódnak – emelte ki az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

„Nem biztos, hogy jó lenne, ha a gép elvesztése vagy megrongálódása esetén azok napvilágra kerülnének.”

Érdemes lementeni a fotókat, amire nincs szükségünk, felesleges, hogy rajta legyen – tette hozzá Németh Ágnes, hozzáfűzve, hogy mindig javasolt bizonyos időközönként biztonsági mentést készíteni a telefonszámokról.

„Ha eltűnik a telefon, nehéz ezeket újra összeszedni.”

Nyilvános wifi-hálózaton nem javasolt a bankolás, a levelezés, mert nem feltétlenül biztonságos az adatátvitel – hangsúlyozta az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője. Németh Ágnes hozzátette, ezeket nyilvános számítógépeken, internetkávézókban se tegyük, hiszen ott sokan dolgoznak egymás után. A gépek feltehetően naplóznak is: megjegyzik az adatokat is, és azt sem tudjuk, mennyire fertőzöttek.

„Ha a gépünkre fel van telepítve olyan program, ami virtuális hálózatot biztosít, akkor szabad bankolni vagy a levelezőbe belépni. Az ingyenes wifiken, hotspotokon a térképes alkalmazást, a látnivalók ismertetőit, egy múzeum applikációját, menetrendet, időjárást nézzünk, mert ezeken nincsen érzékeny felhasználói adat.

Készítse fel a kütyüit a nyaralásra!

Az eszközökre vigyáznunk is kell, ha repülünk, tegyük el a kézipoggyászunkba – ajánlotta az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője. Németh Ágnes hozzátette, soha ne hagyjuk az autó utasterében vagy strandon törölközővel letakarva a mobiltelefont, kamerát.

„Strandon, szállodákban használjuk a széfet!”

Kapcsolódó hang

A kütyüket is fel kell készíteni a nyaralásra
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018