eur:
391.12
usd:
359.46
bux:
72653.94
2024. július 19. péntek Emília
Itt az előrejelzés: megsülünk ezen a nyáron

Itt az előrejelzés: megsülünk ezen a nyáron

Milyen lesz az idő a nyáron? Az InfoRádiónak Hoffmann Lilla, az Országos Meterológiai Szolgálat éghajlati szakértője válaszolt.

Az Országos Meterológiai Szolgálat elemzése szerint a hűvös, havas április ellenére a tavasz melegebb és az előzetes adatok szerint szárazabb volt a szokásosnál. Az előrejezés szerint meleg, száraz nyárra számíthatunk. 

"Tavasszal melegebb volt a szokásosnál, de kimondottan melegnek nem számít - ez a 12. legmelegebb tavasz az meteorológiai mérések 1901-es kezdete óta. Még azzal együtt sem került a lista élére, hogy sorra dőltek meg a melegrekordok. Április elején több is született, Békéssámsonban például április 2-án 26,3 Celsius-fokot regisztráltunk, másnap pedig

Edelényben a csúcshőmérséklet elérte a 27 fokot, amivel új országos napi rekord született."

A tavasz 119 milliméter esőt hozott a három hónap alatt, ami nagyjából 16 százalékkal marad el az éves átlagtól. 

Az elmúlt évek nyarai meglehetősen melegek voltak, és a középtávú európai előrejelzés alapján 2017-ben is

inkább melegebb és a szokásosnál szárazabb nyárra számíthatunk. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×