eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Váratlan helycserék a Fideszben

Váratlan helycserék a Fideszben

Több választókerületben is lecserélte a Fidesz a választókerületi elnököt, egyben a 2018-as választás képviselőjelöltjeit – értesült a Magyar Idők. Új vk-elnök van a békéscsabai és a szigetvári körzetben is, de a következő hetekben további változások jöhetnek.

Vantara Gyulát a békéscsabai választókerület élén Hanó Miklós váltotta, aki jelenleg a békési megyeszékhely alpolgármestere, de korábban 1998 és 2002, valamint 2010 és 2014 között tagja volt az Országgyűlésnek is, előbb FKGP-s, majd fideszes színekben. Hanó Miklós 2014 őszén ringbe szállt Békéscsaba polgármesteri székéért, de alulmaradt a független Szarvas Péterrel szemben.

Új fideszes elnöke van Baranya megye 4. országgyűlési egyéni választókerületének is, Tiffán Zsoltot Nagy Csaba követte. A politikus jelenleg a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, de előzőleg Pécs alpolgármestere is volt.

A napilap szerint Szegeden is változás lehet az egyik választókerületben: a Csongrád 1-es körzetben Bohács Zsolt helyett lehet új képviselőjelöltje a Fidesz–KDNP-nek 2018-ban, de hivatalos döntés még nincs az ügyben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben, Tiszaújvárosban a büntetőeljárás alá vont Mengyi Roland széke inog, de továbbra is ő áll a vk élén. Ezek mellett további választókerületben is lesz még változás.

Korábban kiderült már, hogy a budapesti 6-os választókerületben Kocsis Máté lesz a Fidesz–KDNP ország­gyűlési képviselőjelöltje, a VIII. kerület polgármestere Vas Imre helyett indulhat a Józsefváros–Ferencváros összevont körzetben a 2018-as választáson.

A budapesti 8-as választókerületben Papcsák Ferenc zuglói választókerületi elnök helyett Jelen Tamás – a XI. kerület korábbi alpolgármestere – lesz a kormánypárt jelöltje.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke – aki 2014-ben országos listán jutott mandátumhoz – most indul először egyéni jelöltként a budapesti 3-as választókerületben, a XII. kerületben. Gulyás Fónagy Jánost váltja a poszton, a választókerület elnöke Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere marad.

Angyalföldön a Fidesz–KDNP Harrach Tamás XIII. kerületi önkormányzati képviselőt indítja 2018 tavaszán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×