eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Veszélyes utakra figyelmeztetnek

Egy műszaki hibás autóbuszból kifolyt gázolaj miatt rendkívül csúszóssá és balesetveszélyessé vált péntek délután a Letenye és Lenti közötti út - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a 61-es és a 7-es főúton is ugyancsak ennek az autóbusznak a műszaki hibája miatt kerül gázolaj az útra, ami baleseteket is okozott.

Sznopek Veronika elmondta: egy menetrend szerint közlekedő autóbuszból folyt Letenyétől egészen Lentiig a gázolaj, amely

az esőtől nedves úttestre kerülve megcsúszásokat okozott.

A sofőr csak Lentibe érve észlelte a jármű műszaki hibáját.

Az úton a közútkezelő több helyen is figyelmeztető és sebességkorlátozó táblákat helyezett ki. Megkezdték a mintegy 30 kilométernyi szakasz takarítását is, de ez várhatóan több óráig eltart majd, addig csak fokozott figyelemmel ajánlott Letenye és Lenti között közlekedni - tette hozzá a szóvivő.

Az OKF arról adott tájékoztatást, hogy a műszaki hibás autóbusz a Somogy megyei Nagybajomtól egészen Lentiig több útszakaszon is haladt. Gázolaj került emiatt a 61-es főútra Nagybajom és Nagykanizsa között, valamint a 7-es főútra Nagykanizsától Letenyéig, mindenütt síkosságot okozva.

A 61-es főúton Iharosberénynél több gépjármű megcsúszott, az egyik fel is borult, a mentők a helyszínről két gyereket megfigyelésre kórházba szállítottak. A műszaki mentés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében le kellett zárni.

A katasztrófavédelem arról is beszámolt, hogy a közútkezelők munkálatai ezeken a szakaszokon is valószínűleg órákig tartanak még.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×