eur:
389.44
usd:
363.38
bux:
68076.68
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Balog Zoltán: félnek a kormány ellen felszólaló professzorok - hetilapszemle

A Figyelő az emberi erőforrások miniszterével készített interjút, a Heti Válasznak Gulyás Balázs, Szingapúrban dolgozó magyar agykutató nyilatkozott arról, hogy miért Délkelet-Ázsiáé a jövő az agykutatásban.

A Figyelő Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével készített interjút, aki szerint Európában is példátlan, hogy egy Fidesz méretű néppárt ennyire egységes legyen. A politikus hangsúlyozta: ameddig normális vitakultúrán belül kezelhetők a feszültségek, azok nem jelentenek veszélyforrást. Balog Zoltán szerint a kormány ellen felszólaló professzorok attól tartanak, hogy a közvélemény elítéli őket, ha nem állnak be a sorba.

A tárcavezető az utóbbi időben napvilágot látott nyílt levelekben a sértettséget is érzi, például azt, hogy nehezményezik: a felsőoktatás átalakítását nem velük vitatták meg, úgy érzik, kimaradtak a döntésekből, amiben lehet is némi igazság. Balog Zoltán szerint azok, akik kiálltak a CEU mellett a kormányzati döntés ellenében, mára rájöhettek, hogy csak eszközként használták őket.

Ezért húz el Délkelet-Ázsia

A Heti Válasz Gulyás Balázs, Szingapúrban dolgozó magyar agykutatóval készített interjút, aki szerint a tudományterületen Európa a múlt, Délkelet-Ázsia a jövő. Az európai kontinensen ugyanis stagnál, de inkább hanyatlik a tudomány. Úgy fogalmazott: az Európai Uniónak nincs közös tudománypolitikája. Eközben Délkelet-Ázsiában hihetetlen pénzbőség és kormányzati lelkesedés látható.

Gulyás Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy a szingapúri diákok a nemzetközi PISA-teszteken az elsők között végeznek, az egyetemek a világ élmezőnyébe kerültek. Az agykutató szerint az európai demokráciák csak azokat a projekteket támogatják, amelyek a következő választás megnyeréséhez szükségesek. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×